Opel Vectra GTS 1.8-16V (2006)
Uitvoering | Vectra GTS 1.8-16V |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De auto bevalt mij erg goed. Het is een executive uitvoering met zowat alles er op en er aan zoals bijv. lederen bekleding, voor en achter parkeersensoren, navigatiesysteem met kleurenscherm, electrische ramen voor en achter, volautomatiesche gescheiden airco, allerlei veiligheidsvoorzieningen enzv.
Hier nog wat aanvullende gegevens:
Benzineverbruik circa 1 op 14,5 tot 1 op 15,3
Wegligging voorbeeldig
Wat sportiever veercomfort door sportuitvoering
Stoelen zitten goed (in het begin wel even moeten zoeken naar de juiste positie)
Kofferbak zeer groot
Ik heb de auto aangeschaft in februari 2007, de auto was op dat moment 9 maanden oud, derhalve de 2e eigenaar. Voorlopig tot februari 2009 nog volledige garantie (fabrieksgarantie en Opel premium garantie).
Ruitenwisser bestuurderszijde werkte niet goed, hij deed schrapen in plaats van wissen, dit werd nog erger als de snelheid van 100km naar 120 km ging.
In 1e instantie heeft de dealer nieuwe ruitenwisserbladen geplaatst en de vooruit schoon gemaakt met tandpasta, de ervaring was dat dit wel eens kon helpen. Maar dit mocht ook niet baten. Uiteindelijk een nieuwe ruitenwisserarm met daarop een nieuw ruitenwisserblad en de klachten zijn nu weg.
Update 30-06-2008.
Bijna 50.000 kilometer gereden. Geen problemen. Alleen een lamp van de verlichting voor vervangen, kon er goed bijkomen, binnen vijf minuten klaar. Welke lamp er vervangen moest worden, werd netjes aangegeven door de boordcomputer.
Update 17-10-2008
Nu 54.000 kilometers gereden. Ik heb vandaag de voorbanden vervangen er zat nog 3,5mm op. Ik had Goodyear banden onder mijn auto zitten en heb nu Michelin Primacy HP genomen. Het loont zeker de moeite om te shoppen, dat scheelde mij € 65,00 per band.
Tevens de ruitenwisserbladen vervangen, probeer nu eens Bosch ipv Opel, hier was ik toch niet helemaal tevreden over.
Ervaringen
De Vectra bevalt mij nog steeds goed, tot nu toe nog geen problemen gehad. Het enige wat op dit moment irritant is, is het kraken/piepen van de bestuurdersstoel. Binnenkort eens bij de dealer vragen wat hier aan te doen is.
Zoals eerder aangegeven heb ik voor nieuwe banden moeten monteren. Ik heb nu wat ervarigen met de Michelin Primacy HP, v.w.b. het rijcomfort zijn de Michelins goed, het enige nadeel is dat ze meer rijgeluid produceren.
ervaringen
Nu bij 69.000 km de achterbanden vervangen. Nu zijn alle vier de banden Michelin Primacy banden, ik merk toch het verschil wel. De auto rijdt toch wat rustiger over de weg. De Michelins geven toch meer comfort. De uitspraak dat bij de vervanging van de voorbanden de banden wat meer geluid maakten, moet ik nu toch herroepen. Met vier Michelins onder de auto, maakt deze toch minder bandengeluid.
Wat nu wel weer opspeelt is het kraken van de bestuurdersstoel, dit is er moeilijk uit te krijgen. Misschien heeft iemand nog een tip hoe ik dit kan oplossen?
Verder tot nu toe geen problemen met de auto gehad.

Opel Vectra Wagon 1.8-16V Business Ecc Cruisecontrol Leer/Stof Navigatie Xenon Lm Velgen Trekhaak***Dealer Onderhouden***
- 2008

Opel Vectra 2.2-16V V-LINE 155 PK AUTOMAAT + CLIMATE|CRUISE | NAVIGATIE | TREKHAAK | 17 INCH
- 2005

Opel Vectra 1.8-16V Comfort |AIRCO,CRUISE,CARPLAY|