Opel Vectra 2.0 DTi-16V Diamond (1999)
| Uitvoering | Vectra 2.0 DTi-16V Diamond |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 163.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De luxe bevalt me uitstekend, hij heeft behalve
de standaard opties als ecc (aut.airco), boordcomputer(groot en duidelijk display), elec.ramen, lichtmetalen velgen, alles in de kleur(ook de portiergrepen en side-skirts) ook metallic lak en cruise control. hij loopt rustig, stuurt fijn en heeft genoeg interieurruimte en een grote bagageruimte. Het enige wat mij tegenvalt is het verbruik (1:15 a 16), wat dus niet in de buurt komt van een VW TDi-motor (1:18 a 20). Bovendien staat in de Carbase te lezen dat zijn maximaal koppel 205Nm bedraagt bij 1650tpm, maar dat lijkt mij niet te kloppen want pas vanaf 2000tpm begint hij voelbaar te trekken.
Hij trekt niet gelijkmatig door onder de 2000tpm en boven de 3000tpm. Maar deze week krijgt hij een grote beurt, volgens de Opel-garage moet de luchtmassa-meter of vervangen worden of beter afgesteld worden. Bovendien zal hij ook wel toe zijn aan een nieuwe olie en luchtfilter.
Zal wel niet meer gebeurt zijn bij 150.000km want
toen is hij uit de lease gekomen!