Opel Omega Stationwagon 2.5i-V6 CDX (1998)
Uitvoering | Omega Stationwagon 2.5i-V6 CDX |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Dit is mijn 1e Opel en ik vind het een heerlijke, ruime reiswagen. De motor is krachtig en stil. In combinatie met de prima automaat rijdt je echt als een vorst. De auto is zeer compleet uitgerust met o.a. Bose stereo installatie en navigatie. Het comfort ligt op een zeer hoog niveau, bijna ’Frans’. Het verbruik is redelijk gezien prestaties en motorinhoud, gewicht van de auto. De auto heeft een mooie lijn, mooier dan bij een sedan. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze wagen. De auto is duidelijk ondergewaardeerd en verdiend beter... Voor dit bedrag een zeer goede aanbieding.
Tot nu toe alleen een gescheurde GVR-slang. Daardoor bromde de auto wat. Gaf geen echte storing. Lichte roest aan linkerportier. Door dealer keurig hersteld. (garantie)
Bij APK, onlangs, geen enkele opmerking en goedgekeurd.
Update 02-2007: ik heb de auto nog steeds. Helaas dure reparatie gehad, bobine defect
tijdens vakantie. Na reparatie weer prima rijden. Distributie vervangen, rubbers ophanging voor vervangen, stuurkogel, banden. Gezien zijn leeftijd en kilometers nog steeds acceptabel. Een andere gelijkwaardige auto aanschaffen nog altijd geen optie.
APK geen wederom geen probleem. Kmstand nu 199.000.
Update 07-12-2007: auto wederom zonder problemen gekeurd. Nog altijd zeer tevreden over de betrouwbaarheid en het comfort van de auto. Geen onverwachte kosten gehad, alleen olie en filter vervangen. Volgende keer verwacht ik wel dat de remblokken vervangen moeten worden en de schijven afgedraait. Ze beginnen wat trillen bij langdurig remmen. Kortom: hij blijft nog wel even!