Opel Insignia (2014)

Uitvoering | Insignia |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Een nieuwe Opel Insignia 1.4T Tourer
Na het ongeluk met de vorige Insignia moest er een nieuwe auto komen maar wat voor één, de keuze is reuze. Na tussen de 25 a 30 auto's bekeken te hebben, SUV's, MPV's, goedkoop, duur, mooi en lelijk en alles daartussen viel mijn oog op een Insignia 1.4T Tourer Innovation uit 2014. Ingevoerd uit Duitsland met leuke en comfortabele opties en hij stond bij ons in het dorp, vervelend haha. Op de zaterdag een proefrit gemaakt en wat reed dat fijn ! Zelfde specificaties als de vorige, 140 pk en 200 Nm, maar dit reed veel soepeler, veel fijner. En meer opties waaronder stuur, stoel en spiegelverwarming en deze bevielen prima. Verder is hij nog uitgerust met een deels digitaal dashboard en (AFL) bi-xenon lampen, fantastisch licht trouwens. Na een aantal dagen denken de knoop doorgehakt, hij moest komen. 2 weken later konden we hem ophalen en sinds maandag staat hij voor de deur te shinen, helemaal fantastisch ! Nog niet veel kilometers kunnen maken ivm werk maar volgende week gaan we dat inhalen.
17-10-21 Ondertussen meer kilometers gemaakt, 300 ongeveer op snelweg en binnenwegen en het bevalt prima. Hele fijne auto. De auto is ook 'gechipt' van 140 pk en 200 NM naar 172 pk en 270 NM en dat merk je goed. Komt nog beter van z'n plaats en trekt beter door. Ik vond 140 en 200 net iets onder de maat met 1520 kg maar met de nieuwe software is dat niet meer. Kortom, nog meer rijplezier.
7-4-22
De Opel bevalt nog steeds, echt een fijne wagen. Niks te melden eigenlijk alleen dat de olie ververst moet worden. Binnenkort een beurt geven, zomerbanden eronder en in augustus ermee richting Kroatië. Hopen dat de brandstofprijzen enigzins gedaald zijn haha. Snelweg is het redelijk zuinig, 1 op 15/16 maar op de binnenwegen lust ie em wel. Ben benieuwd!!
12-9-22
Lekker op vakantie in de Insignia, helemaal prima ?? De heenweg gemiddeld 1:16 en de terugweg niet heel veel gekker. Benzineprijs in Duitsland gemiddeld 1.68, Kroatië zelfs 1.45 ? Heel comfortabel gereden en gezeten. Alleen de terugweg gaf de auto een storing, spoedig service. Druk viel weg en kon niet harder dan 90 á 100. Even op een parkeerplaats onder de motorkap gekeken maar daar was niks te zien, onder de auto zelf ook niet. Uitgezet en 5 minuten later weer gestart, niks aan de hand. Helaas heeft zich dit nog 2x herhaald maar eenmaal thuis geen storing meer gehad. Hopen dat het zo blijft en even na laten kijken.
We zijn meer dan 2 jaar verder. De Insignia is er nog steeds en we zijn er ook nog steeds tevreden over. In '23 het probleem met het wegvallen van de power nog wel een keer gehad onderweg naar en terug van Kroatië. Aan en uitzetten was voldoende om het 'probleem' te verhelpen. In '24 de auto een grote beurt laten geven, niks schokkends gelukkig. Vlak voor de zomervakantie reden we richting Flevoland en toen we er bijna waren begon de motor in te houden en te schokken tijdens het accelereren. Later bij de garage bleek er een dooie duif onder de motorkap te liggen die de problemen veroorzaakte en die was er neergelegd door een steenmarter. Had ook wat anders aangevreten en de reparatie daarvan was een kleine 250 euro. Wederom naar Kroatië op vakantie geweest en dit jaar geen storing gelukkig. Bij het hotel op de heenweg lag er wel een plasje onder de auto maar ik dacht dat dat water van de airco was dus doorgereden. Hele vakantie prima gereden. Bij thuiskomst eens onder de auto gekeken en verrek, daar lekte iets. Motorkap open en bleek dat de koelvloeistof bijna op was en dat de retourleiding lekte. Naar de garage, kostte een nieuwe leiding en een nog een onderdeel wat erbij hoort. Was door ouderdom gesneuveld. Daarna geen problemen meer gehad. Aankomend jaar weer een beurt, airco laten nakijken e.d. en hopen op nog meer veilige kilometers.

Opel Insignia Grand Sport 1.5 165pk Turbo OPC Executive HuD|Dodehoek|Camera|LED
- 2019

Opel Insignia 1.5 Turbo Innovation | Panoramadak | Stoelventilatie | Massage | OPC Line | Head-Up | 360 camera | Carplay | Matrix LED
- 2017

Opel Insignia Sports Tourer 1.6 T Cosmo