Opel Meriva 1.4 Turbo 120pk ecoFLEX LPG Cosmo (2013)
Uitvoering | Meriva 1.4 Turbo 120pk ecoFLEX LPG Cosmo |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Fijne auto
We kochten weer een Opel vanwege de goede ervaringen met onze dealer. Dit type Meriva rijdt zowel op gas als op benzine. Starten doet de auto altijd op benzine, als de motor warm is, dan wordt overgeschakeld op LPG. Dit zorgt ervoor dat het benzineverbruik in de monitor vertekend is. Een koude motor verbruikt meer benzine. Af en toe rijden we de tank benzine leeg, maar 90-95% van de kilometers rijden we op LPG.
De Meriva is voorzien van allerlei luxe. Wel prettig, een aantal dingen zullen we in een andere auto weer willen hebben. Wat erg prettig is, is dat de achterbank kan worden omgezet naar een tweezits met duidelijk meer beenruimte per stoel.
Motorisch zijn we nog geen problemen tegen gekomen. We hebben wel problemen gehad met de automatisering in de auto. We maakten gebruik van een plug-in waarmee de verzekering je rijgedrag kan volgen. Deze plug-in gaf storingen. Na verwijdering rijdt de auto weer als een zonnetje.
We rijden er nu inmiddels enkele jaren in en hopen de auto nog vele jaren te kunnen houden.