Opel Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)
Uitvoering | Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Net nieuw
Vandaag mijn spikslinter nieuwe technical grey Meriva 1.3 Cosmo Business opgehaald. bijna alles wat je kunt kiezen zit er standaard op.
Leuke auto, kan echt veel, rijd strak, voelt degelijk aan, leren accenten, fijne stoelen, goede sound system, navi,enz.
Al is de 1,3 95pk diesel bepaald geen strepen trekker,hij rijdt wel gemakkelijk 150 heb ik tot mn schrik gemerkt;) Volgens de specs zou de 1.3diesel 4.5/100 gemiddeld moeten kunnen. Ik heb het nog niet gezien en geloof het ook niet dat dit gaat lukken. Maar ach ik heb hem nog maar net....
Een maand verder.
Allereerst excusus voor mijn vreemde verslag de vorige keer. 9km op de teller en dan 150 gereden? Ik kreeg de auto met 9km op de teller en heb daarna natuurlijk enkele ritjes gereden in de eerste week waarbij 150 makkelijk gehaald werd. Echter snel op trekken met deze 1.3 ltr 95pk gaat niet snel.
Nu inmiddels bijna een maand later kan ik niet anders zeggen dat het een fijne auto is. Geen strepen trekker idd, maar ook niet traag. De auto is van alle gemakken voorzien en dus een comfortabele partner tot nu toe.
Zonder problemen?
Deze week ben ik over de 15000km gegaan.
Ik rij veel door de randstad en sta dus wel eens in de file. En dan is het brandstof verbruik snel ongunstiger. Over de gehele periode was dit plm 1 op 18. De laatste weken heb ik amper files gezien en dan gebruikt de meriva 1 op 21.
Wat me echt tegen valt is het optrek vermogen. Het gebeurt me helaas nog wel eens dat de auto afslaat bij het optrekken. De turbo moet echt mee spelen om een beetje vermogen te hebben. Dus veel gas geven om van je plek te komen.
Nu rij ik vooral alleen in deze auto maar ik heb wel al gemerkt dat het geen auto is voor 5 personen. Degene die in het midden op de achterbank zit heeft het dan niet gemakkelijk. Voor een ruimte auto valt dat dus tegen. Ga je van 2 personen op de achterbank uit dan is er ruimte genoeg zeker ook voor de benen.
Ook de kofferbak is voor dit soort auto's ruim genoeg zeker als je weet dat er onder de plank die en gelijke vloer geeft ook nog veel ruimte is.
Maar verder? Prima auto; goede zit, relatief stil en als je eenmaal rijd doet de auto goed mee in het verkeer! Prima dus.
Prima
Weer 5000 km verder. Starten lopen. comfortabel en het lijkt als of de motor steeds beter loopt. gebruik nu 5 op 100 tot 5.1 op 100. Veel file en snelweg km. niets mis mee.
Nog altijd geen spijt.
nog steeds goed
Nu na een jaar sturen en bijna 40000km verder maak ik weer de balans op.
De auto bevalt nog altijd prima hij rijdt goed, kan prima meekomen en rijdt comfortabel zonder technische mankementen.
Nadelen? Ja een beetje weinig ruimte om 3 pers op de achterbank te plaatsten. Kids gaat nog wel maar volwassenen? nee echt te smal qua been ruimte prima maar je wilt dan ook je armen kwijt kunnen.
Wat mij ook een tikkeltje tegenvalt is het branstof verbuik. gem 100km met 4,5 liter zou moeten lukken maar niet bij mij. Nu met winterbanden is dit 100 op 5.3. Op zomer banden 100/ 5.1. Weliswaar vooral op de snelweg en met veel file elke dag maar toch. Bij stukken van 80km/h is deze 100/4,5 wel haalbaar gebleken.
Vraag me af of anderen dit ook ervaren.
Still going steady
Na meer dan 70.000 km gaat het allemaal prima met de auto.
Echt perfect was het niet want de cruisecontrol doet het af en toe niet. Bij de 60.000km is de bijbehorende schakelaar vervangen. Deze week had ik het probleem echter opnieuw. Na de cruisecontrol gebruikt te hebben hield deze er ineens mee op. S'avonds was het probleem weer weg.
Qua brandstof verbruik heb ik een gemiddeld gebruik van 5.5 ltr op 100km op winterbanden. Op zomerbanden nu 3 weken lang is dit 5.1 ltr op 100km een redelijk verschil dus. Dit is minder zuinig dan door Opel opgegeven maar wel vooral snelweg en file km's dus tja.
Verder alles stabiel en probleemloos met de Meriva.
wordt vervolgt
Het einde nadert
Mijn Meriva is nu eenmaal een lease auto en aangezien ik nu bijna 4 jaar in deze auto rond stuur moet ik hem binnenkort inleveren.
Even dus terug kijken. Allereerst wil ik melden dat de auto nog net zo rijdt als in het begin. De auto heeft problemen met de cruisecontrole gehad en ik heb last gehad van kromme remschijven. Dat was alles wat ik met deze auto heb gehad.
Oke iemand heeft mij nog van achteren aangereden. Die schade was uiterlijk minimaal (maar degene die mij aanreed had de auto total loss) en is volledig hersteld.
De tijd is snel gegaan. Ik kan er nog niet aan wennen dat ik een andere auto moet gaan regelen want volgens mij kan deze auto nog lange tijd mee. Een aanraden voor degene die deze auto later koopt.
Wat ga ik straks rijden? Ik zou het nog niet weten, een nieuwe C-max Plugin Hybrid misschien?
met pijn in mijn hart
Helaas zij is weg. Meri (mijn Meriva dus) is weg.
Zij had van mij niet weg gehoeven. Het voelt niet zo maar ik heb exact 4 jaar in de auto gereden en met heel veel plezier!
Helaas zijn lease contracten nu eenmaal eindig en zo ook met deze auto.
Wat heb ik nu voor problemen gehad?
Eigenlijk weinig. wat probleempje met de cruise control maar dat veel best mee omdat ik dan even een stukje zelf gas moest geven. Verder niets. Of misschien de botsing die ik heb gehad? Niet leuk maar niet de schuld van mij of van Meri.
Het gebruik in al die jaren was gemiddeld in de zomer 5 liter op 100 km en in de winter gem 5.1 op 100 en dit alles inclusief veel files en stadsverkeer, maar natuurlijk ook veel snelweg kilometers. In mijn ogen niet verkeerd.
alles met elkaar dus en fijne stabiele auto waar je dus makkelijk vele km kunt rijden.
Meri is dus weg. Ik heb iets anders gekregen, echt iets anders.
Weliswaar ook een duitser maar een beduidend andere auto. Dit keer geen diesel maar benzine, geen Opel maar een Volkswagen, geen MPV maar een sedan. Met andere woorden een VW Jetta.
Meri bedankt, het waren 4 mooie jaren.