Opel Meriva 1.4 Turbo 120pk Cosmo (2011)

Opel Meriva 1.4 Turbo 120pk Cosmo (2011)

UitvoeringMeriva 1.4 Turbo 120pk Cosmo
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2015

De auto opgehaald

De voorgaande auto hadden we ruim 6jaar in bezit, en ik was hem al zeker 2 jaar zat.
Maar een opvolger vinden was nog niet zo gemakkelijk.
Ik heb nogal wat eisen waar een auto aan moet voldoen, maar eerst moest ik wel vinden waar ik met mijn 2meter4 in zou passen.

Een proefrit begint bij mij met een proefzit, als ik niet pas dan houd het al snel op.
We hadden al in wat auto's gezeten waarbij een Insignia al snel afviel, ik paste maar de stoel drukte dan ook in de achterbank.
Een Astra J kwam ook voorbij en dat paste een stuk beter, al zou een eventuele achterpassagier in kleermakerszit het beste kunnen zitten.
De autoverkoper stelde een Meriva B voor, die hij overigens niet had.

Na online wat foto's te hebben bekeken wist ik eigenlijk al dat de auto me in eerste instantie niet aansprak.
In vergelijk met de Meriva

In december 2014 hebben we in Den Haag deze auto bekeken, gereden, en na wat afdingen gekocht.

Terugroepactie en vervelende reparatie

In oktober 2015 een oproep gekregen voor een terugroepactie;
"Door het herhaaldelijk bewegen van de hoogteverstelling van de voorstoelen kunnen de staalkabels van de buitenste gordelspanners overmatig buigen. Hierdoor kunnen de staalkabels beschadigen en breken."

Deze is preventief hersteld.

Tegelijkertijd de auto een beurt gegeven, hierbij kwam naar voren dat de thermostaat (bijna) kapot zou zijn.
Vreemd genoeg was deze ookal vernieuwd bij aanschaf van de auto.

Het schijnt een zwak punt te zijn, maar binnen een jaar kapot of gewoon niet gerepareerd.. ik laat het maar in het midden.
In ieder geval hadden wij het geluk dat we de auto naar een neven-vestiging hadden gebracht. En zo is de thermostaat "onder garantie" vervangen.

Verder binnen het 1ste jaar van bezit een electrisch probleem gehad met de electronische handrem. Geen idee wat er mis mee was, de Anwb probeerde het uit te lezen maar de storing was er al niet meer.
Hierna is de storing ook niet meer terug gekomen. En later ook niet teruggevonden in de boardcomputer.

Voor de rest geen problemen gehad.
De ingevulde km stand is een gok voor nu, zal het in het onderhoudsschema een keer terugzoeken.