Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Sport (2009)

autoreview

Opel Insignia Sports Tourer
Opel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Ecoflex Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel Insignia Sports TourerOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia interieurOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia

Signalement

UitvoeringInsignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Sport
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf221.000 km
KM-stand laatst243.500 km
Lezerswaardering: 82%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nieuwe auto

 • 221.000 km

Jawel uiteindelijk mijn vervellende Seat Ibiza ingeruild. Al jaren de Insignia bekeken en vind het een erg mooi auto. Voor een paar jaar geleden nog te prijzig voor mij maar nu eindelijk na lang sparen een mooie gevonden.
Bij Autoplaza in Zwolle.
Na een week tevoren een proefrit gemaakt te hebben en bedacht te hebben de auto te kopen zonder garantie want de prijzen die ze daar hanteren voor de garantie liegen er niet om. Maar ik kreeg er de volledige onderhoudshistorie bij met als laatste km stand 170dkm.
Zo naïef als ik was ben ik daar achter gekomen.
Al bij aanschaf ontbrak de rolhoes voor de kofferbak maar die zou nog wel eens bij de vorige eigenaar kunnen liggen. Waarschijnlijk met het in en uitladen van de winterbanden gebeurd. Of ik daar zelf achteraan wou gaan.
Gedaan maar ik kreeg geen respons. Nu zouden zelf nog wel even erachter aan gaan. En tot op heden niks meer van ze gehoord.
Bij thuiskomst eerst maar eens de zomerwielen laten omzetten naar winterwielen want het is nog februari dus kan er nog van alles gebeuren met het weer.
Naar mijn oude vertrouwde garage geweest en daar de boel om laten zetten. Hoppa en daar tegenvaller nr 2. De zomerwielen 20Inch hadden toch best wel een grote hoogteslag en zijslag dus veel lood om de boel te balanceren.
Koste voor renovatie velgen nagevraagd in amsterdam circa 500 euries mmm valt nog mee te leven.

APK beurt en Opel Nederland

 • 226.000 km

Aj aj de eerste keer bij de Opel garage geweest. Dat was schrikken getver de getver. Niet dat de garage slechte service gaf nee die was perfect.
Maar na de garage opdracht te hebben gegeven om kritisch te kijken en in ieder geval de olie en remblokken achter te vervangen en de airco te checken en tevens wilde ik graag dat er naar een storinkje gekeken werd "auto heeft dringend service nodig" dit kwam bij het terug schakelen en opschakelen nog wel eens in beeld waardoor ik dan geen vermogen meer had,en ik wilde weten of alle updates up to date waren, werd ik terug gebeld achter in de ochtend.
Dat was schrikken...........
De airco was zo lek als een mandje, en niet alleen de remmen achter ( welke wzo waren geprepareerd door autoplaza zwolle dat ze geen slijtage melding meer gaven) waren slecht ook de schijven voor daarnaast heeft de monteur nog een rammeltje ergens ontdekt ter hoogte van de versnellingsbak bij stationair.
De monteur vroeg dan ook netjes of hij door moest gaan met de grote beurt.
Na verzocht te hebben alleen de APK de remmen en de olie te verversen en verder even niks te doen heb ik de auto opgehaald.
Ik moest het even laten bezinken.

Afijn na van de schrik te zijn bekomen en na een paar nachten slecht geslapen te hebben me bedacht dat ik mijn verlies maar moest nemen zoals die was. Tenslotte was ik er zelf bij toen ik me bedacht de auto zonder garantie te kopen.
Maar na wat googelen kwam ik erachter dat het verminderde vermogen probleem te maken kon hebben met een update.
Dus ik vraag Opel Nederland (O.N hierna) of ik de gegevens van alle updates mag met betrekking tot mijn auto.
Als eerste antwoord kreeg ik deze niet omdat ze niet wisten of de auto wel van mij was??
Na de vraag anders gesteld te hebben kreeg ik ze ineens wel inclusief vermelding of ze wel of niet uitgevoerd waren.
Vreemd genoeg wisten ze nu wel of het om mijn auto ging ??
Aangezien het probleempje met het "verminderde vermogen" waarschijnlijk een terug kerend probleem was nav een update/terug roep actie vroeg ik O.N. of dit niet onder coulance nog verholpen kon worden.
Nee meneer en lees onderstaand antwoord

"Wanneer een terugroepactie is uitgevoerd, wordt dit gedaan onder garantie. Echter wanneer later ditzelfde probleem optreedt wordt dit niet nogmaals vervangen of gerepareerd onder garantievoorwaarden.

De reden hiervoor is vastgelegd in Europese wetgeving: aangezien terugroepacties onder garantie worden vervangen, wordt hier niet voor betaald. Wanneer niet betaald is voor een onderdeel of reparatie, wordt er geen garantie gegeven."

Vooral die laatste zin stak me aardig. Ik lees dit als zijnde slechte reclame.
Eerst erkennen ze een probleem maar als dit probleem terug keert na een niet betaalde reparatie sta je ineens voor een dichte deur, En kom je voor dure reparaties.
Zeer slecht al zeg ik het zelf.

Maar goed daar zijn we nog niet over uitgepoept "wordt vervolgt"
Eerst maar eens zien dat mijn schijven en airco in reparatie gaan. En ik wil mijn velgen laten renoveren in amsterdam bij de velgen expert.
Want gezegd mag worden dat het uitvallen van het vermogen een stuk minder is na de laatste oliebeurt.

Dus al met al
Goede service Opel dealer Duiven
Een belabberde tot slechte service Opel Nederland

Comfort auto na laatse bezoek garage
Auto rijd goed nog maar 1x terugval van het vermogen gehad. Wat tevens na het uit/aan zetten weer gereset is.
Ik rij gemiddeld 6,1/100km en dan rijd ik lekker door dus dat is goed te noemen.
De navigatie werkt goed ook al is het een oude versie net zoals de bleutooth handsfree set. Het telefoonboek word rap overgenomen en de geluidskwaliteit is goed naar horen zeggen.
De radio sja deze werkt ook goed en wat USB aansluiting nog niet uitgeprobeerd dus daar kan ik ook niks van zeggen.
De stoelen zitten heerlijk en dat is me heel wat waard.
De wegligging sja dat is niet te vergelijken met een Seat Ibiza dat was een cart vergeleken met de Opel.
De flexride is een leuk mannen ding maar ben erachter dat je dit weinig gebruikt. Ik vind de tour stand het fijnst.

Al met al als alles het goed zou doen en de service goed was zou ik de auto zeker aanraden, maar nu heb ik zo mijn bedenksels hier over.
Iets wat een nadeel is voor Opel Duiven want daar is de service wel goed. Maar door de reacties van Opel Nederland is mijn mening over Opel wat verandert.

Wie weet tot een volgende review

15 k-km verder

 • 243.500 km

Zo auto is in groot onderhoud geweest. Een rib uit mijn lijf maar wel weer een stuk geruster en fijner op weg.

Mijn airco cooler is vervangen gevuld en schoon gemaakt en dus nu het warme weer er aankomt weer lekker koel op weg.

Mijn voorste schijven zijn ondertussen ook vervangen dus dat geeft ook wel een veilig gevoel.

Daarnaast heb ik ook mijn distributieriem en bijbehoren laten vervangen voor de zekerheid. Want ondertussen was mijn vertrouwen in de autohandelaar waar ik hem gekocht had tot diep onder het nulpunt gezakt.

Al met al alles weer top in orde nu alleen nog een keer met mijn zomervelgen langs de velgen expert en dan issie bijna als nieuw.

Na deze reparaties moet ik zeggen dat het rijden ook weer een plezier is geworden. Tot nu toe geen andere ongenoegelijkheden meer mogen waarnemen.
Ondertussen heb ik ook een rolhoes voor achterin gescoord prijzig maarja wil de boel wel compleet. Nu is alleen een van de klippen verdwenen welke de rolhoes in uitgerolde toestand moet houden.
Ik naar de Opel dealer welke mij al met een glimlach tegemoet kwam( ik mag zeggen dat we mekaar wat beter beginnen te kennen) helaas zijn deze klipjes niet meer te krijgen en komen daarvoor in de plaats nieuwe zijkanten quanta costa ± 90,- per kant.
Helaas maakt opel de losse onderdeeltjes niet meer. Dus sja ik bedenk zelf wel een oplossing of ik rij nog eens naar de sloperij. Weer typisch zo'n jammer moment van opel.

Maar voor de rest mag het gezegd worden na de nodige reparaties rijd het best aardig.

Tot de volgende review

2,8
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens