Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk EF SS Bus. (2011)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk EF S/S Bus.  (2011)

UitvoeringInsignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk EF S/S Bus.
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Even oprijden en dan weer een Insignia!

Ik ben net een weekje in dienst bij mijn nieuwe werkgever en wij hebben een contract met Opel. Dus Opel of Opel....
Je mag een Astra of een Insignia, ik zag deze Insignia en vond deze wel mooi genoeg! En zeker deze Tourer is geslaagd met daarbij een mooie kofferbak.
Hiervoor had ik dus een Hybrid4 die duidelijk anders was. Deze Insignia is ruimer, zuiniger en pittiger. De Peus was comfortabeler en had de ZEV modus, die was wel cool! Maar goed, deze Insignia zal ons mooi op vakantie goed van dienst kunnen zijn. Beter dan die Hybrid4 want die had een kofferbakje van 388 liter, onpraktisch gevormd ook nog. Terug naar deze Insignia, ik verbruik een stuk minder diesel dus de actieradius is ook een stuk beter dan die van de Peus. Mooi! Uitrusting is in orde, navi natuurlijk, pdc voor en achter, usb aansluiting etc. Ook de carkit doet het voortreffelijk. Ruimte voor en achter is zoals het hoort in een D segmenter: perfect!
Verder vind ik het uiterlijk wel geslaagd, zeker de facelift die ik hopelijk na de zomervakantie mag gaan bestellen omdat ik dan al over de 180k km ben gegaan.....wordt vervolgd!

Duurtest gaat nog even door

De grote beurt is net gedaan 14 dagen terug. Alleen alles wat volgens boekje vervangen moest worden, is gedaan. En een ruitenwisserblad.
Valt mij zeker mee! Daarnaast, deze auto is heeeeel zuinig, gereden van Imperia Italie naar Arnhem op een zondag op 1 volle tank. Getankt net over de grens en er ging 66 liter in de tank dus ik had nog 4 liter over.
En gewoon 130 gereden op meeste stukken, ook in Duitsland. Dat blazen over de Autobahn zat er dit jaar niet in dus. Gewoon, dit beviel ook wel, rustig meekachelen met de meeste auto's ipv supergeconcentreerd sturen op de linkerbaan continue! Als ik alleen in de auto rijd, vind ik het nog wel steeds leuk om het pedaal tot de grond in te trappen, met met het gezin erbij houd ik me lekker rustig.
De auto zelf heeft het ook top gedaan gedaan als pakezel want de kofferbak ging ouderwets tjokvol gevuld met wijntjes, olijflolie en heel veel kleding die we altijd kopen in Italie!
De verwachting is dat ik nog wel 20k km mag rijden hiermee, dus winterbanden worden er netjes om gelegd rond 15 november.
Daarna, begin januari 2015, zal deze vervangen mogen worden voor een nieuwe Insignia. Wordt vervolgd.

Volgende auto aub!

Ik ben nu in mijn laatste week bezig bij mijn huidige werkgever, dat betekent dus ook dat deze Insignia ingeleverd mag worden eind mei. Ik ging er vorig jaar van uit dat ik hier wel een paar jaar zou blijven werken maar nee dus.
Blij of verdrietig? In elk geval best blij want mijn volgende werkgever heeft een VW Golf Variant tdi Highline nog wat klaar staan, en die zal een stuk lager zijn in bijtelling. Maar deze Opel Insignia heeft mij toch best verbaasd want hij is best zuinig, gewoon ruim voor ons gezin, representatief ook dus eigenlijk geen minpunten dit jaar ontdekt, behalve de 25% bijtelling. Kilometers zijn zonder problemen erbij geteld en ik voel dat deze Insignia makkelijk het dubbele aan kan. Begin juni volgt er al vast een kennismakingsreview betreffende de VW Golf!

7,0