Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Edition (2010)
Uitvoering | Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Edition |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
update
Hoewel dit een tijdelijke (lease)auto is tot mijn bestelde 508 arriveert, meen ik toch ook van deze bolide een review te moeten plaatsen.
De opel insignia sports tourer bevalt mij goed. Je voelt dat het een zware auto is van bijna 1600 kg! Maar de 130 pk motor kan dat gewicht goed aan. De automaat schakelt niet altijd even vloeiend en snel. Hiervoor reed ik met een gerobotiseerde handbak (EB6V) die ik ook niet altijd even goed vond schakelen maar vergeleken met die van de opel, deed ie het zo slecht nog niet...
het ziet ernaar uit dat ik nog een kleine 2 maanden in mijn opel mag rijden en dat doe ik zeker niet met tegenzin. HEt zitcomfort valt mij eerlijkheidshalve wel tegen. Ik kan niet altijd even vlot en goed een lekkere houding vinden. Op langere ritten merk ik het ook aan mijn rug.
Update
De insignia laat zich zien als een betrouwbare en prettige reisgenoot. De auto is comfortabel en valt me op diverse fronten zeker niet tegen. Ik ben niet echt een opel rijder, maar dat had met deze auto zomaar gekund.
Alleen de automaat en de werking ervan vallen mij enigszins tegen. Ik wat een semi-automaat gewend en dacht dat een dergelijke 'echte' automaat veel beter en soepeler zou werken en schakelen. Niet dus. Niet dat hij slecht fungeert, maar je voelt duidelijk de opschakelingen en soms schakelt de automaat absurd snel door naar hogere versnellingen.
Maar verder geen andere bijzonderheden geconstateerd!
laatste update
Hierbij een kort laatste verslag(je). Vandaag lever ik de insignia in om mijn nieuwe leaseauto op te halen, een peugeot 508.
Al met al heb ik met plezier in de insignia gereden en is hij mij erg 'meegevallen'.
Automaat schakelt niet altijd even soepel, maar hier wen je wel aan. De 130 pk is mi. pittig genoeg en trekt moeiteloos onze caravan. Op de achterbank is het met 3 kinderen, waarvan 2 in een stoeltje, niet al te ruim, krap zelfs. Mijn ervaringen met de 508 zijn gelukkig positiever, deze is een stuk ruimer op de achterbank.
De auto is behoorlijk stevig afgeveerd en dit zal niet ieders smaak zijn, maar ik vond het niet storend.
Kortom: ik heb de auto bij mijn peugeot dealer achtergelaten, en overgestap op een 508. De insignia heeft bewezen een prettige reispartner te zijn en een betrouwbare kilometer vreter.
Wie weet ga ik hem missen!