Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Cosmo (2009)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Cosmo (2009)

UitvoeringInsignia Sports Tourer 2.0 CDTI 130pk Cosmo
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

De 1e kilometers.....

• 125 km

Afgelopen vrijdag de nieuwe bolide opgehaald bij Bulters in Nijmegen. Business uitvoering Zwart Sapphire met Introductiepakket Business 1 als optie. (DVD800 NAVI Radio/CD/MP3 incl. gëintegreerd navigatiesysteem, mp3, 18inch velgen, bluetooth voicecontrol Kleurendisplay 7"; 7 premium luidsprekers; Dakantenne 'shark fin'; USB aansluiting; Info display; Infotainment bedieningsknop op middenconsole) en een electronische handrem.
In vergelijking met mijn vorige auto is dit echt genieten. Wat een rijgemak. Auto is perfect gestyled. Mooie lijnen zowel binnen als buitenkant. Deze auto is terrecht auto van het jaar!

Bediening navigatie, telefoon en radio met de infotainmentknop op het middenconsole werkt perfect. Handige en overzichtelijke bediening. Menu structuur overzichtelijk, dus snel persoonlijke instellingen te configureren. Stuurbediening voor Radio, telefoon en cruise control gebruiksvriendelijk. Synchronisatie met mijn I-Phone verliep ook vlekkeloos. Geen problemen met de bluetoothverbinding, en het geluid is goed, ook hier is het volume weer met de stuurbediening te regelen. De telefoon is via de USB aansluiting in het middenconsole op te laden. Wat wel jammer is ik via de USB aansluiting geen muziek kan afluisteren vanaf mijn I-Phone via de radio. Dit is alleen te gebruiken met een MP3 speler of Ipod. Probleem I-Phone?.

Het interieur is verder goed verzorgt, Bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar en het pneumatisch kussen in de rugleuning maken het rijden nog prettiger. Stoel kan ver genoeg naar achteren, dus ik heb met mijn lengte (1,96) voldoende ruimte om te zitten. Dashboard is overzichtelijk en prima verlicht in het donker. De kofferruimte is praktisch en lekker ruim. De achterklep val lekker dicht.

Motorisch is deze 6-bak met 130 PK lekker pittig. Even het gaspedaal aanraken en je voelt dat er power achterzit. Wel de snelheid in de gaten houden anders sponseren we het CJIB teveel. Vanmorgen even de 180 aangetikt, en er was nog ruimte genoeg!Erg relaxed voor op de snelweg is de 6e versnelling. Wel even wennen. Wegligging erg strak, het lijkt wel of je aan de weg vastzit, en ondanks een diesel lekker rustig. Over het verbuik is nog moeilijk iets te zeggen. De teller geeft nu Gemiddeld verbuik 8,5/100 km. Dit zal naarmate er meer kilometers zijn verreden wel beter worden.

De 1e kilometers zitten erop, nu genieten van deze pracht auto.

Groeten,
Een blijde Opel-rijder.

Het genot blijft...........

Hier een 2e update voor mijn Opel Insignia. Hierin zal ik ook antwoord geven op de vragen die nav mijn review zijn gesteld.

Rijd nu ruim een rond in deze bolide. Ben nog steeds erg tevreden over de rij/eigenschappen, zowel op de snelweg als op overige wegen doet hij het prima. Ik moet wel toegeven dat de toegestane snelheid vaak ruim overschreden wordt omdat je het niet in de gaten hebt. Op de snelweg blijft het lekker cruisen met een 6e versnelling, lekker laag in de toeren bij 140-150 km/u. Met hoge snelheid door scherpe bochten houd de insignia zich prima, hij gaat niet dweilen! Het verbruik is gemiddeld 1/12. Qua interieur voldoet hij aan bijna al m´n wensen. ´s avonds is het een lust voor het oog om met het mooi verlichte dashboard de weg op te gaan. Jammer is wel dat ik de I-Phone niet als MP3-Speler kan gebruiken. Vanwege veiligheid kan dit niet in combinatie met de belfunctie. Dus als alternatief een usb-stick met muziek geladen, en dit werkt buitengewoon. Het bellen via bluetooth in combinatie met de I-Phone gaat prima, tot nu toe geen klachten over het geluid.

Heb ook al een paar keer de achterbank helemaal plat gehad om wat spullen te vervoeren, ruimte voldoende. Bank neerklappen gaat lekker snel, alleen het terugplaatsen van het rolgordijn achter de achterbank vraagt even wat tijd en geduld.

Wel heb ik sinds een paar dagen een ruis vanuit de motor tijdens het rijden. Als de motor op temperatuur is hoor ik een nare ruis. Ik kan niet thuisbrengen wat het is en hoe het klinkt. Heb inmiddels al een afspraak gemaakt bij de dealer om ernaar te laten kijken. Aan de rij-prestaties merk ik overigens niets.

Dan de vragen, de achterlichten bij de achterklep werken prima, het geeft voldoende veiligheid en het ziet er ook nog mooi uit. Daarnaast is er voldoende licht in de kofferruimte als het donker is.
Mijn model is inderdaad een business uitvoering. Aangezien deze er niet tussen stond/staat het ik dit aangevinkt.

Hoorde afgelopen weekend van een vriend dat er klachten zijn over de geluidskwaliteit van de DVD800 Navi. Ik heb er nog niet zo op gelet maar zal dat de komende weken is gaan uitproberen.

Wordt vervolgd.

Rijgedrag beter bij lange afstanden

Alweer een tijd gelden sinds mij 2e review. Nu inmiddels 33.000 op de klok. Nog steeds prima tevreden over de auto, al moet ik toegeven dat zijn gedrag en prestaties beter zijn op de lange afstanden. Rijd momenteel gemiddeld 1.100 km per week en veel snelweg. De prestaties en verbruik zijn aanzienlijk beter bij veel snelweg kilometers. Het gemiddelde verbruik ligt op ongeveer 6,3 ltr/100km.

Heb sinds een tijd een irritante fluittoon in de motor die bij het stationair lopen en lage snelheid erg goed hoorbaar is. Sinds de software update, 2 weken geleden, is er nog geen verbetering in gekomen. Binnenkort maar weer een ritje naar de delaer om dit na te laten kijken.
Bij de 1e inspectiebeurt waren tevens mijn voorbanden al toe aan vervanging!!! Vond het vrij snel, heeft iemand ook ervaring met snelle vervanging?

Verder valt mij op dat het geluidsniveau tussen overschakelen van mp3 (via de usb) en radio veel verschil zit. Staat de mp3 op 25 is het geluid normaal, terwijl dat bij de radio erg hard is? weet iemand waar dit aan kan liggen? Software probleempje?

Ook met de extreme kou van begin dit jaar gedroeg de bolide zich prima. Alleen het weggedrag was dramatisch, als een dweil ging ie over de weg. Met een laagje sneeuw of gladheid was de auto snel uit koers en slipte veelvuldig. Volgend jaar toch maar eens winterbanden eronder, hopelijk geeft dat wat meer grip en comfort op de weg.

Al met al nog steeds erg tevreden over de auto!!