Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 160pk EF S/S Design Ed. (2013)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 160pk EF S/S Design Ed. (2013)

UitvoeringInsignia Sports Tourer 2.0 CDTI 160pk EF S/S Design Ed.
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Opel Insignia 2.0 CDTi - Design Edition

Gezien ik voor werk lange afstanden moest leggen, maar ook een auto zocht om na 1 jaar gebruik te exporteren naar het buitenland en zodoende met vliegtuig reizen dan elk jaar 2400+ km rijden, heb ik besloten een fijne diesel station te kiezen.

Wat als een 5-serie, A4/A6 of Tiguan te duur is? Juist, dan ga je voor een Opel, dacht ik dan. Ik heb de auto 1.5 jaar in bezit gehad in NL en de overige maanden in het buitenland waar deze nu geëxporteerd is.

Over de auto, het rijdt en schakelt goed, trekt mooi en lineair op bij de juiste toerentallen, je moet niet te snel naar zijn 2 willen schakelen en vooral niet naar zijn drie, dan kakt hij gewoon in. Het ging om een Opel Insignia 2.0 CDTI, ik zocht enkel een handbak, maar enkel ook de 160 PK versie, deze heeft een F40 bak waar minder tot geen problemen mee zijn, zodoende werd het een Insignia Sports Tourer van bewust voor de facelift maar wel in zijn laatste jaar 2013, auto was rijk uitgerust, schuifdak, pano, park dist. voor en achter, parkeerhulp, bi-xenon, met bochten verlichting, grootlichtassistentie etc. Onderstel was normaal dus geen luchtvering, 18" design edition velgen, start/stop, rondom getint glas etc.

Auto was met zijn 1633 kg aan de zware kant, je voelde het soms in bochten, maar hij corrigeerde dit wel mooi. Auto stuurt prettig, feedback is goed, koppel kwam voor mijn gevoel laat in pas bij 2100 toeren. Ik heb de auto bij Klassen Motors in Duitsland voorzien van een stage 2 chip met andere turbo en intercooler. Resultaat was 249 PK en 612NM koppel. Met nog de originele koppelingsplaten/versnellingsbak heb ik hiermee probleemloos 1+ jaar en 35.xxx KM gereden. De auto was voor mij toen pas echt genieten, vrijwel laag in de toeren al gelijk koppel.

Auto was voor het chippen bijzonder zuinig met een volle tank was net geen 1200 te doen. Na het chippen schommelde dit rond de 1000 KM.

De auto heeft me nooit in de steek gelaten, kreeg altijd zijn beurten, deze motoren zijn enorm gevoelig voor de juiste Dexos 2 5W30 motor olie met C3 (roetfilter). Wat roetfilter betreft nooit problemen gehad, ik reed voornamelijk veel snelwegritten waardoor deze altijd wel goed warm werd.

Voor het exporteren begon de auto wat meer koelvloeistof te gebruiken, hierdoor bleek radiator lek te zijn geweest. Bij de dealer 700 Euro... Bij een schade handelaar mooi een kunnen scoren van een auto die weinig gelopen had en toch 600 kunnen besparen. De auto gaf ik ook een polijst beurt met een mooie coating.

Alles werkt aan de auto, stoelen zitten prettig, ramen die rondom waren getint is ook prettig, vind alleen de airco matig koelend lucht geven, deze heeft ook een vrij kleine reservoir van 600 gram.

Maar al met al een prima auto, zuinig, lekker rap na het chippen. Stoelen zitten na 2 ton op de teller nog steeds goed.

Betere review volgt.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee