Opel Insignia 2.0 Turbo Sport (2009)
| Uitvoering | Insignia 2.0 Turbo Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2009 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand laatst | 59.000 km |
Auto nu 3,5 maand in bezit.
Auto gekocht na aantal auto's vergeleken te hebben.
- VW passat CC 1.8/2.0TSI (mooie auto mits goed uitgerust, helaas maar 4 zitplaatsen, jatgevoelige navigatie, dure opties)
- Laguna 205GT (goede aanbieding maar slechte stoelen en minst mooi)
- BMW 3 (beste rijgedrag, persoonlijke voorkeur, maar te duur met mijn wensenlijstje)
- Audi A4 (zie BMW maar dan met mindere rijeigenschappen)
- Mondeo 2.5 (mooie motor/uitrusting maar met gewenste opties ook duurder)
- Lexus IS (ook te duur met mijn wensenlijstje)
Mijn wensenlijstje: Xenon, goed vermogen, goede audio/navigatie en mooie wielen.
Uiteindelijk voor de Insignia gekozen (ook mede vanwege goede relatie met dealer)
Als opties besteld: DVD800 (pakket met el. handrem, parkeersensoren e.d.), 20", AFL Xenon, Infinity Sound, gescheiden Climate control, zonneschermen achterruit en zijruiten.
Hoe bevalt de auto tot nu toe (9.200 km);
Auto voelt fors zeer degelijk aan. Rijdt bijzonder strak/koersvast op snelwegen, je kunt de auto goed afstellen naar je persoonlijke voorkeur d.m.v. Flexride. Deze bevat een standaardinstelling (waar ie meestal op staat), een touring stand
(krijgt auto een meer "Frans" karakter) en de sport stand (dashboardverlichting kleurt dan rood op).
Het prettige van deze sportstand is dat je deze naar wens kunt aanpassen t.w. een strak onderstel, een vinnige gaspedaalreactie en/of stuurdirectheid of alle 3 tegelijk. Auto rijdt dan erg strak maar met passagiers i.c.m. 20" iets te stug.
Het verbruik (ondanks dat ik het al had gelezen) viel wel een beetje tegen. Zit nu gemiddeld op 11,2 liter met soms wel erg forse autobahnritten ertussen.
Het nut van de parkeersensoren en electrische handrem ontgaan me een beetje.
Het comfort ondanks de 20" valt me reuze mee (had eigenlijk stugger verwacht) Wel zijn de wielen te kwetsbaar, stoeprandje is geheid een beschadiging, ook dit wist ik vooraf, maar ja wel mooi. De sportstoelen zijn erg comfortabel en prima verstelbaar.
De AFL Xenon is de mooiste accessoire, geniaal licht, hoef niets meer in te stellen net zoals de bij opel goed werkende regensensoren.
2 weken geleden in de Eiffel op donkere slingerwegen gereden (perfect) Enige is wellicht dat auto grootlicht misschien fractioneel eerder zou mogen uitspringen bij tegenliggers.
Problemen tot nu toe: geen
Volgende week gaan de winterwieltjes eronderuit. (foto bijgevoegd)
Auto doet het goed op een ding na. Fluitende aircopomp, laat ik volgende week even nakijken. Verbruik blijft gelijk. Olieverbruik nihil de eerste 17.500 (staat nog op max). Verder 0 problemen.
Zit te dubben de om de auto te laten chippen (Irmscher) Gaat dan naar 280/300pk maar lijkt me qua levensduur niet gezond.
(banden, koppeling, turbo)
1e beurt
Auto heeft net eerste beurt gehad. kosten ca. 175,00 (zeer redelijke tarieven), echter... de eerste irritaties zijn begonnen.
- Lakkwaliteit. Is bagger. Auto is veel te krasgevoelig!. Was de auto inmiddels al een half jaar met het handje i.v.m. krassen in wasstraat. Sinds afgelopen week zitten op de motorkap, spatborden en dak krassen van katten. (deze zit(ten) soms op de auto. Ook bij onze andere auto (Panda100HP). De Pandalak geeft echter geen krimp. De Insignialak is een drama. Wellicht is dit ook de reden dat de Black Saphire inmiddels is vervangen door Onyx Black?
Vandaag dit bij de dealer gemeld samen met andere problemen t.w.;
- Ruis/lichte fluittoon in airco. De pomp is al eerder vervangen (garantie) maar dit geeft geen resultaat
- Rammeltje in rechterportier (of A of B stijl) vanaf 140km/h.
Heb vandaag proef gereden met monteurs en deze hebben deze problemen ook vastgesteld.
Morgen lever ik de auto een dag in (doen wel hun best) en hoop op verbetering.
Jammer van deze smetten op een verder fijn reismobiel, Hebben er forse ritten opzitten (o.a Berlijn, Hamburg, en 4.500 KM Italie) en auto rijdt dan fantastisch.
Vanwege de problemen echter de waardering iets afgewaardeerd.
Aircoruis kunnen ze niet vinden, lak tsja... kunnen ze ook niets mee, blijven 2 grote smetten op deze auto. Verder doet ie het prima, verbruik 10,8 gemiddeld over laatste 8.000 km. Olieverbruik nog steeds nihil. Wel laat ik de binnen deurhandels vervangen, slechte kwaliteit plakplastic.
Auto is sinds aanschaf veel in prijs gestegen (ca. 4.000,-), zou de kaarten weer opnieuw schudden bij aanschaf. Wel algemeen toch tevreden, zeker bij autobaan gebruik op hoge snelheid. Voor het korte snelle werk is de auto vrij groot daarbij vind ik dat de bak toch vrij traag schakelt. Bij zeer snelle acceleratie kun je de 2e versnelling moeilijk zonder kraakgeluid plaatsen.
Nu weer de zomerbandjes
Zo, de winterbanden zijn weer vervangen.
Moet toch zeggen dat ik de Vredestein Wintrac Xtreme zeer ben gaan waarderen. Is een erg comfortabele (wel 2" kleiner) en geruisloze band met ook bij droog weer veel grip (heb er 4 rondjes Zandvoort mee mogen afleggen).
Jammer dat in het voorjaar de aircoruis weer opdoemt. Moet hier volgens de dealer mee leven, ze kunnen er niets mee. Vind ik toch een misser. Voor de rest geen nieuwe problemen. Verbruik staat de laatste 15.000 km op 10,9l./100km
Olieverbruik nog steeds nihil.
vakantie
Net terug van vakantie. Voor de vakantie een nieuw setje voorbanden gemonteerd. Gezien de dure 20" maat eens goed gaan vergelijken.
Heb gekozen voor de Hankook Ventus EVOS1; in Duitsland als testwinnaar eruit gekomen en toch (voor deze maat) netjes geprijsd. Bevallen na 5.000 KM erg goed.
Na een ritje Italie merk je gelijk waar de kracht van deze auto ligt, snel grote afstanden overbruggen. Wat rijdt dit enorm goed (ook dankzij de wellicht beste stoelen in z'n klasse..) Toen we thuis kwamen na 1.250 km vertelde ik m'n vrouw dat ik er zo nog wel 500 km kon aanplakken. Afgelopen 10.000 km geen nieuwe problemen gehad, verbruik is iets gezakt naar 10,6L/100km
Olieverbruik: nog steeds niets hoeven bijvullen.