Opel Insignia 2.0 CDTi Executive 130PK (2009)
| Uitvoering | Insignia 2.0 CDTi Executive 130PK |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2009 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand laatst | 25.000 km |
Insignia CDTI130 Executive sedan
Ik heb nu enige ervaring met de Insignia CDTI 130 executive. Wat zijn mijn ervaringen met de Insignia?
Vroeger heb ik ongeveer 80.000KM/jaar gereden. Hierbij heb ik menige confortabele middenklasse auto versleten.( 307, megane's, vroegere astra's).Momenteel rijdt ik ongeveer 40K/jaar, dus doe je minder snel ervaring met een auto op.
Wat valt mij positief op aan de Insignia:
*Fijne weglegging.
*Fantastische climatcontrol, werkt erg aangenaam.
*Motor loopt super op snelweg bij 140km/h, fluisterstil.
*Genoeg power/koppel.
*Hoge nakijkfactor, mensen beginnen spontaan met je te praten over de Insignia, veel mensen vinden het een mooi model.
*Fantastisch mooi interieur.
*Plezier!
Negatieve ervaringen:
*Motor klinkt meer naar diesel dan Peug/Renault.Deze motortjes draaien stiller.(Lage snelheden, autoweg weer andersom)
*Kinderziektes.(Lawaai van aircopomp, kapje koplampsproeier is eraf gevallen op snelweg, deurbekleding "kraakt" bij opleggen arm, remschijven achter ingesleten door te harde blokken.)Verder zijn er ongetwijfeld nog meer kinderziektes die eraan komen.
Maar mijn conclusie tot nu toe?
Het is een fantastische auto, die ongelooflijk fijn en strak over de snelweg gaat. Daar is hij ook in zijn element, daar ga je naar 200(Duitsland)zonder morren,en heb je volledige controle en nog betrekkelijk veel rust in de auto. Verder geeft de auto mij een uitzondelijk fijn gevoel van confort en rust, je stapt altijd uitgerust uit.
Verder staat of valt het product Insignia met de service van de garage, en de snelheid waarmee Opel de kinderziektes uit de auto weet te halen.
Natuurlijk was het "verstandig" geweest om een Passat of Mondeo te kiezen, maar op "smaak" en emotie ben ik (samen met mijn vrouw)toch voor de Insignia gegaan, en tot nu zonder spijt!
Update na vakantie Oostenrijk
Graag wil ik jullie laten delen in mijn ervaringen na een week Oostenrijk. Rijden op snelweg:cijfer 10. Wat een genot, en wat loopt ie lekker.De motor begint goed los te komen, je hebt nergens (zelfs met volle belading) power te kort.
Minder prettig: crash DVD800 systeem.Na diverse keren er mee te stoppen ('s-morgens)en te rebooten, in Oostenrijk alles op zwart. Garage gebeld, en deze vertelden de accu los te gooien voor minstens 5 minuten.Het systeem reset zich dan zelf,je moet de ramen dan initialiseren, en zie daar, alles werkt...bijna.
Richting aanwijzer aan,geen click/clack geluid.Wel optische signalen.(Je ziet dat ie werkt).Geen piep op de parkeersensoren.Auto uit/aan, alles aanwezig.Komende maandag garage bellen voor firmware updates, want zelfs het geluid van de richtingaanwijzers wordt via software (DVD800) "gemaakt".
Maar dat mag de lol niet drukken,ik beleef veel plezier aan de auto en de firmware zal wel geupdate worden.Mochten jullie specifieke problemen met de Insignia hebben,ik heb zelf al enkele dingen terug kunnen vinden, kijk dan eens op een Duits forum (motor-talk.de),en deel deze dan weer hier, zodat we niet achter de feiten aanlopen.(Staat vaak meer op dan de garage weet/wil delen).
Tot slot,auto goed wassen na vakantie,tanken,diesel morst langs tankgreep door defecte koppeling op auto,afvegen en melden bij pompbediende.(Dame)Zegt:zal het melden aan de baas,zonde om op zo'n mooie auto te knoeien.Kijk,dat heb ik nu al vaker gehoort, maar vroeger nooit.Dan moet de Insignia toch wel een mooie "kar" zijn...
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Opel Insignia Grand Sport 1.5 CDTI Business Elegance | Schuif-/Kanteldak | Elekt. Verstelbare Bestuurdersstoel | Apple Carplay | Climate Control | Stoel-/Stuurverwarming |
- 2021

Opel Insignia Sports Tourer 1.8 Edition