Opel Insignia 2.0 CDTI 130pk Edition (2009)

Opel Insignia
Opel InsigniaOpel Insignia HatchbackOpel Insignia HatchbackOpel Insignia HatchbackOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia EcoflexOpel Insignia EcoflexOpel Insignia EcoflexOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia interieurOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia

UitvoeringInsignia 2.0 CDTI 130pk Edition
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Insignia

Sinds begin Februari berijder van een Insignia (5 deurs, 130 PK diesel, in Business uitvoering, Technical Grey).
Als extra's; DVD navigatie, 18 Inch, Sportstoelen, AFL en gescheiden Airco)
Ik reed Audi (A3) en wil(de) ervaren hoe het is om van Audi naar Opel te gaan. Meer "value for money" gaf de uiteindelijke doorslag, naast dat het een prachtige verschijning is die Insignia(persoonlijk)

Mijn ervaringen tot nu toe: Prima comfortabele reisauto !

AFL is geweldig, een stukje daglicht (ook om het bochtje) in de avond. Automatisch groot licht is handig, maar toch wel regelmatig seinende tegenliggers. Zou een fractie eerder uit moeten schakelen.

Sportstoelen zitten fantastisch (veel beter als de sportstoelen in mijn audi, bij langere aftsanden met name).

Wegligging uitstekend, voor deze comfortabele auto. Je kunt echt hard de "klaverbladjes" nemen. Drempels e.d. worden prima verwerkt (geen frans comfort maar gewoon oke)

Interieur geluid: Merk (binnen tenminste) nauwelijks iets van dieselgeluid. Van buiten lijkt het wel een vrachtwagen, maar ach, heb ik geen last van.

DVD navigatie werkt uitstekend en makkelijk te bedienen en ziet er prachtig uit. Verbeterpunten:
Betrouwbaarheid aankomsttijd rondom reizen in de spits kan m.i. beter. Ik heb de indruk dat hij rekening houdt met files, maar onvoldoende snel update. Je krijgt files op je scherm (rode lijn), die er (al lang) niet meer staan.
Geen prettige stem in het systeem.
Navi volume heb ik uit staan, maar als ik rondom kruisingen/knoopunten genavigeerd wordt en aan het volume van telefoon/radio draai, gaat het stemvolume van de navi (weer) aan, wat je dan via het hoofdmenu weer uit moet zetten (Kleinigheidje, maar toch).
USB (4 gig); Werkt prima, jammer dat random niet per map kan.
Telefoon/Bleutooth werkt prima, jammer dat houder om te plaatesn bij bekerhouder (nog steeds) niet leverbaar is (opladen en antenneaansluiting) , voor mijn gangbare Nokia. Geluidskwaliteit is prima.

Kofferruimte valt toch wat tegen, vanwege volwaardig reserve wiel. Bodemplaat licht zeker 10 cm hoger hierdoor. Heb reeds een lekke band gehad, welke vervangen moest worden.

Probleempjes, welke nog moeten worden opgelost:
DVD/radio is al 2 keer uitgevallen (0 pool van accu los en hij doet het weer, dus doe ik nu voorlopig zelf maar ipv. elke keer naar de garage rijden)
Bestuurdersstoel zit een kraakje in, bij het inzetten van bochten.
Wat kleine kraakjes in het dashbord, moelijk te traceren maar ze zijn er wel. Ik hoop dat ze er wat aan willen/kunnen doen, dit had ik bij Audi dus absoluut niet en vind ik eigenlijk wel jammer, had ik maar een Audi moeten nemen, vraag ik me wel eens af.

Na 1.500 km moest er al een liter olie bij, daarna geen probelem meer gehad, waarschijnlijk niet goed afgevult bij aflevering.

Al een paar keer (slechts 1 of 2 seconden) melding gehad dat er water in de brandstoftank zat en maar direct moest stoppen. Melding is direct weer weg, waarschijnlijk sensorprobleempje.

Al met al een tevreden Opel rijder, ik hoop dat de feelgood factor blijft wat noodzakelijk is om straks weer voor Opel te gaan.

Op naar de 30.000 voor zijn eerste beurt en dan op vakantie.

Ik zal hem over een maandje (+ 5.000 km) weer bijwerken. Als er vragen opmerkingen zijn, dan lees ik het graag.

7,5