Opel Insignia 2.0 CDTI 130pk Cosmo (2009)
Uitvoering | Insignia 2.0 CDTI 130pk Cosmo |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Na lang twijfelen hebben wij uiteindelijk de opel insignia besteld. De review heeft tot nu toe voornamelijk betrekking op de 2u durende testrit en ervaringen met de verkoper.
Motor-versnellingsbak
Een eerste testrit geschiedde met een 2.0 diesel automaat van 130pk. Deze wagen rijdt zeer soepel en je kan makkelijk met het verkeer meekomen. Echter een sprintkanon is dit niet. Ergens had ik de indruk dat de automaat met heel wat vermogen ging lopen. Deze vermoedens had ik al eerder gekregen tijdens het bekijken van de verbruikscijfers man/aut. Het verschil in normverbruik bedraagt zo maar eventjes 0,8l/100km wat er op wijst dat het rendement van de koppelomvormer niet van deze tijd is. Het schakelen verliep gelukkig vlot en verder is de sturing behoorlijk intelligent. Nergens stak het gevoel de kop op dat er een verkeerde versnelling geselecteerd was.
Na dit verteld te hebben tegen de verkoper, werd ons een testrit met de diesel(ook 130pk) met manuele zesversnellingsbak aangeboden. Deze rijd zeker vlotter dan de automaat, en de versnellingsbak schakelt aangenaam. Toch kan je nog niet over een snelle wagen spreken voor dit vermogen, in vergelijking met een bmw 318d of volkswagen passat 2.0tdi 136pk is het verschil groot. Vermoedelijk is het hoge gewicht van de opel de boosdoener.
Verder is de motor goed gedempt tijdens het rijden en beschikt hij over een lineair en aangenaam karakter.
Wegligging-stuur
De wegligging is zeer goed, al ben ik op dit vlak niet tot het uiterste gegaan. Het stuur voelt goed aan en is vooral op comfort gericht.
Comfort
Beide wagens waren uitgerust met de cosmo uitvoering en 19inch velgen. Ondanks deze grote velgen is het comfort van zeer hoog niveau. Zowel op de autosnelweg als op de kleine kasseiwegeltjes heb je het gevoel in een super luxueuze wagen van een hogere klasse te vertoeven. Echt knap!
Afwerking
De algemene afwerkingkwaliteit is beter dan gemiddeld, maar hier en daar merk je dat opel nog niet op het niveau van audi of bmw zit. De knopjes voelen nogal broos en zeker niet massief aan. Ook zie je hier en daar nogal grote naden, waar het dashbord in elkaar is gezet, dit is jammer.
Ondanks deze kleine opmerkingen is dit echter het mooiste en meest sfeervolle interieur (cosmo met beige leder en houtinleg) waarin ik ooit gezeten heb, en dit zijn er nogal wat. een pluim voor opel!
Mijn wagen wordt geleverd eind maart. Tot dan zal deze review dus niet worden aangepast.
Verder is het de bedoeling de wagen te chiptunen (dit is goedkoper dan 160pk versie en je krijgt er meer vermogen voor in de plaats). Heeft er iemand ervaringen op dit vlak met de opel insignia?

Opel Insignia Sports Tourer 1.4 Turbo EcoFLEX Edition

Opel Insignia Sports Tourer 1.6 T SPORT*NAVI*CR CONTR*TREKHAAK*
- 2012

Opel Insignia 2.0 T COSMO, NL AUTO, NAP, NAVI, CRUISE, LEDER, ECC-AIRCO, STOELVERWARMING, MEMORY, ELEKTRISCHE STOELEN, LICHTMETAAL 18"