Opel Corsa 1.4i Strada (1997)
| Uitvoering | Corsa 1.4i Strada |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1997 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 98.000 km |
| KM-stand laatst | 139.900 km |
112500 km:
Dit is onze 2de auto (gekocht in december 2006) en er wordt circa 15000km per jaar mee gereden. Na hiervoor een Toyota Starlet gehad te hebben, heeft deze Opel een hoog verwachtingspatroon om aan te voldoen. Tot nu toe hij bevalt uitstekend. Je zit goed in deze auto voor deze klasse. De stoelen bieden voldoende steun ondanks dat de auto al op leeftijd is. Achter vinden de kinderen (kleuters) voldoende plaatst. De bediening van het instrumentarium is degelijk en typisch Opel. Daarbij is het dashboard sober en functioneel. Het leuke van onze Corsa is, dat hij lichtmetalen velgen heeft en dat is gelijk ook het enige wat deze auto extra heeft. Het weggedrag van deze auto is goed en over het brandstofverbruik mogen we ook niet klagen (circa 1:15).
112500km:
Tot nu toe hebben er geen noemenswaardige reparaties plaats gevonden;
- Voorband vervangen (slijtage)
- Diverse lampjes (circa 2)
- Achterste uitlaatdemper vervangen
Verder heeft de auto rond de 100000 km een grote beurt gehad, omdat we de auto gekocht hadden zonder afleverbeurt, etc. Sinds dat moment komt er een beetje olie onder de auto vandaan (druppeltjes). Echter 2 garages geven aan dat er nergens lekkage is, behalve wat zweten. Aldus staat de auto op een grote kartonnen doos in de garage. Regelmatig (maandelijks) controleer ik het oliepeil en het verbruik is tot nu toe niks.
Met 112500 km APK en kleine beurt gedaan (€ 236,00 incl. vervangend vervoer), niks te melden
Een jaar verder
Het was een moeilijk en duur jaar helaas en twee keer heeft de auto het af laten weten.
Laten we beginnen bij de eerste keer. Ik schat dat dit rond 110000 km-er was. Mijn vrouw probeerde de auto te starten op een te warme zomerdag. De auto startte niet en de accu was defect. Gelukkig hebben wij altijd startkabels bij ons dus we waren zo weer onderweg. Geschatte kosten waren een kleine €140,-- voor aanschaf en plaatsing plus Bosch Car Service Pechhulp.
Vervolgens een tijdje probleemloos gereden tot en met circa 125000 km-er. De auto stond in de garage en startte wederom niet. Wij vervolgens Bosch Car Service Pechhulp gebeld en ze waren snel ter plaatsen. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel om bij een Bosch Car Service garage de auto in onderhoud te hebben, daar je voor een gering bedrag pechhulp hebt in geheel Europa. De auto is meegenomen naar de garage en daar is behoorlijk gepuzzeld om deze weer aan de gang te krijgen. In ieder geval zijn de thermostaat vervangen en de motor gereinigd. Uiteindelijk stond de auto 2 dagen bij de garage en gelukkig hadden we vervangend vervoer. De service van Garage de Jong te Stolwijk was wat ons betreft perfect.
Circa 2 weken erna moest de auto voor de jaarlijkse APK en beurt, uiteindelijk heeft het bij elkaar €477,61 gekost.
Afgezien van bovenstaande vervelende akkevietjes rijdt de auto nog steeds als een zonnetje. Het olieverbruik is nihil en er zijn 2 kleine roestplekjes op de achterklep. Deze heb ik proberen te repareren met Hameride, maar ik zie de roest alweer ontstaan onder de laag Hameride.
Vervelend
Zojuist de factuur ontvangen voor het monteren van de antenne. Toen de auto door de wasstraat ging is de antenne (het deel wat vast zit aan de auto) losgeraakt van de auto. Op zich wel opmerkelijk daar ik altijd het antenne-deel er netjes afdraai voordat de auto de wasstraat in gaat. Enfin de kosten waren 53,91 incl. 11,50 voor vervangend vervoer de dag dat het gerepareerd werd.
Nu is het volgende euvel/ mysterie ontstaan, eens kijken hoe dit gaat uitpakken. De ruitenwisser blijven hangen op de interval-stand, bij snellere standen werken ze perfect.
Een jaar verder
Het meest vervelende euvel van afgelopen jaar is het slecht functioneren van de ruitenwisser in interval stand, de ruitenwisser blijft dan hangen. Na uitgebreid onderzoek blijkt dit slijtage en ouderdom te zijn. Oftewel het mechaniek van de ruitenwisser moet vervangen worden. Dit is een vrij kostbare aangelegenheid, Circa 300 euro. We wachten even af hoe zich dit verder gaat ontwikkelen op de andere standen voordat we vervangen.
Een jaar rijden heeft een kostenpost van 596 incl. BTW bij de garage opgeleverd. Hier zitten dan 2 4jaargetijden M+S bij, Radio monteren, APK, stuurkogel vernieuwen en het onderzoek naar het ruitenwisser mechaniek plus Mobiliteitsgarantie van Bosch.
Verkocht
Opzoek naar een grotere auto met trekhaak hebben we besloten om deze auto te verkopen. Het is een Toyota Corolla geworden uit 1998 5 deurs met trekhaak. Als ik terug kijk op de Opel moet ik zeggen dat qua onderhoudskosten we ieder jaar toch stevig aan de bak moesten als ik het vergelijk met de Toyota Starlet welke we voor de Opel Corsa hadden. Mede daarom hebben we er voor gekozen om weer voor een Toyota te kiezen.
Bij de omruilactie van de Opel met de Toyota bij het garagebedrijf ging alles perfect. Die dag hadden we met de Opel circa 100km gereden zonder probleem. 's Avonds belde de garagebedrijf op dat de auto in geen enkele versnelling meer wil, 2 dagen later is dit nogsteeds het euvel begrijp ik van het garagebedrijf. Wat de reden hiervan is, is mij onbekend. Wij zelf hebben namelijk geen kosten gehad aan de versnellingsbak of uberhaupt problemen met de versnellingsbak gehad in de periode dat de Opel bij ons was.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee