Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2007)

autoreview

Opel Corsa
Opel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa

Signalement

UitvoeringCorsa 1.4-16V Enjoy
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf39.000 km
KM-stand laatst44.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 44.000 km

Als voorloopauto kreeg ik een Opel Corsa 1.4 uit 2007 tot mijn beschikking. Dit nieuwere type Corsa is een stuk volwassener dan het vorige model en lijkt haast wel bijna een klasse gegroeid te zijn.

De auto oogt een stuk moderner en heeft zo hier en daar zelfs MPV trekjes, (extra raam bij de portieren). Hierdoor lijkt de auto van binnen groter dan dat hij daadwerkelijk is.

De zitpositie is goed en je kunt er met gemak met 4 volwassenen erin zitten. Nadeel hiervan is wel dat de bagageruimte enigzins beperkt is. Maar dit heeft naar mijn mening ook te maken met de dubbele kofferruimte. Het onderste gedeelte is namelijk netjes afgewerkt met een klep. Dit komt de afwerking ten goede, maar het praktische nut blijft beperkt. Zeker wanneer je boodschappen doet kom je al gauw ruimte tekort en zit de dubbele bodem eigenlijk een beetje in de weg.


Afwerking:
Qua materiaalgebruik zit de Corsa redelijk tot goed inelkaar. De materialen lijken solide maar zijn het niet altijd. De scharnieren van het dashboardkastje zijn zwak en in het exemplaar waar ik in rij was het al afgebroken. Verder verdient de ophanging van de hoedenplank ook geen schoonheidsprijs. Deze hangt namelijk aan 2 touwtjes vast met een fragiel plastich rondje wat makkelijk afbreekt.

De overige materialen zijn verder goed en ook het dashboard ziet er netjes uit.

Ergonomie:
De knoppen op het stuur voor de radiobediening zijn handig alleen zijn deze niet allemaal handig geplaatst. Hierdoor druk je al snel een knop in als je bijvoorbeeld aan het inparkeren bent. Daarnaast dient de volumeknop op de radio ook als aan/uit knop en deze druk je al snel in als je de radio wat harder of zachter wilt zetten.
Een plus vindt ik dat de koplampen automatisch uitgaan wanneer de sleutel eruit wordt gehaald. Dus geen vervelende pieptoon.

Wat ook wel mooi is dat de dashboardverlichting als het ware \'dooft\' en aanspringt. Dat geeft wel een mooi effect.

Prestaties:
Hier kan ik redelijk kort over zijn. Ik vindt de 1.4 te zwak voor een auto als deze. Deze motor levert welliswaar 90pk maar vooral laag in de toeren is de auto echt sloom en moet deze moeite doen om op gang te komen. Dit zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het hoge gewicht van de auto. Persoonlijk had ik liever een vermogen van zo\'n 110 a 120 pk in een auto als deze gewenst.

Ik kan verder ook moeilijk begrijpen dat er een markt is voor de 1.0 en 1.2 liter modellen. Maar goed, er zullen ongetwijfeld kopers zijn dit dit weinig uitmaakt al kan ik het mij moeilijk voorstellen.

Het verbruik wat ik met de auto haal is tussen de 1 op 13 a 15. Dus dat is redelijk netjes. Maar niet volgens de fabrieksopgave.

Wegligging:
De wegligging van de auto is goed, bochten kunnen behoorlijk strak genomen worden en je kunt goed aanvoelen waar de grens van de auto ligt. Doordat de auto vrij hoog is heb je wel vlugger last van overhellen.
Wel vindt ik het stuurgedrag op de snelweg wat vaag en niet direct genoeg. Op lage snelheden is het prima. Maar ik heb niet het idee dat de bekrachtiging zich aanpast aan de snelheid en dat is jammer.

Conclusie:
Al met al vindt ik de Corsa een behoorlijk geslaagde auto. Ik heb hiervoor in verschillende Opels gereden en de kwaliteit is de laatste jaren wel omhoog gegaan. Alleen is het nog lang niet op het niveau zoals het zou moeten zijn.

PROBLEMEN

 • 44.000 km

Ik heb de auto nu een maand en er hebben zich geen problemen voorgedaan. Geen electrische storingen, geen foutmeldingen. Altijd starten en lopen. Alleen de ventilator maakt soms een beetje een vreemd geluid. Vooral op de hogere standen lijkt deze te resoneren.

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens