Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)

UitvoeringCorsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Eindelijk...

Na enige maanden reviews lezen en vergelijken nu dan maar mijn eerste indruk aan de pc toevertrouwd.
Na een aantal jaren een oud `bakkie gereden te hèbben (Micra) is deze auto echt een verademing.
Ik heb gekozen voor de ecoflex vanwege de goedkopere diesel en de Bpm.
Ook het (voorlopig) niet betalen van de wegenbelasting sprak mij aan.
Met een aantal dealers in ``overleg`` en uiteindelijk een goede prijs kunnen regelen, ook al omdat ik geen inruil had.
Gekozen voor de Cosmo in de kleur technical Grey.
Als extra donker getinte achterramen,middenarmsteun, lichmetalen velgen en 4 spatlappen.

Wat me als eerste opvalt is de luxe.
Lekkere stevige stoelen,een mooi dashboard en mijn ipodje klinkt lekker uit alle spaekers rondom.
De boardcomputer moet ik nog even aan wennen. Ik heb hier bij de reviews gelezen dat je via een apart menu diversen instellingen kunt veranderen maar heb nog niet ontdekt hoe.
Het start en stop systeem heb ik voorlopig nog uit staan.
De auto rijd zeer prettig is alleen wat langzaam bij het optrekken maar kan boven de 100 lekker mee.
Ook het geluid van het dieseltje vind ik niet echt hinderlijk.
Het enige wat me opviel was een wat slepend geluid bij het remmen tot stilstand.
Aangezien ik dit hier al meerdere malen gelezen had dit toch maar even laten nakijken bij de dealer.
Alles functioneerd goed en het geluid moet ik voorlopig maar even op de koop toe nemen.

Tanken......
Vandaag voor de eerste keer getankt en dat was eigenlijk iets teleurstellend.
Volgens de boordcomputer 1 op 21 maar in werkelijkheid heb ik 1 op 19 gereden.
Veel snelweg maar wel wat harder als gemiddeld.
Moet wel zuiniger kunnen.
Voor de rest geen problemen tegengekomen en ben dus uitermate tevreden.
Ik meld me weer bij de 5000 km.

Tussenstand

Even tussendoor een klein berichtje....

Vandaag een brief van Opel Nederland gehad met het verzoek een afspraak te maken bij de dealer.
Er is aangetoond dat bij het activeren van de airbag, de cover van de passagiersairbag los kan raken of van het instrumentenpaneel kan losschieten.
Dit kan leiden tot verwondingen aan de bijrijder....

Mijn vrouw wil dat ik sneleen afspraak maak ;-)

7,5

PRIVATE LEASE Opel Corsa