Opel Corsa 1.2i-16V Eco (1999)
Uitvoering | Corsa 1.2i-16V Eco |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gister mijn eerste auto gekocht, waarbij ik voor de zekerheid van Opel ben gegaan. Ik was eingelijk op zoek naar een 1.4 motor, maar ben uiteindelijk gegaan voor een Opel Corsa 1.2. Ik moet zeggen dat de auto mij tot nu (na 1 dag) goed bevalt. Hij heeft geen roest plekken, ziet er motorisch na 9 jaren nog goed uit. Wat ik ook wel handig vindt is dat deze versie een ketting heeft ipv. een distributie riem, dus deze hoef ik niet te vervangen.
Kwa rijden is de auto heel direct op de weg door zijn stuurbekrachtiging. Bij hogere snelheden wordt deze niet minder waardoor hij nog steeds gevoelig is. Maar ik ervaar dit niet als storend. Verder bevalt mij de degelijkheid en de duidelijkheid. Knopjes zitten op logische plekken en werken, verder ziet alles er nog heel en stevig uit.
Update: 16 juli 2008
We hebben inmiddels heel wat afgereden in de auto (6000 km). Hij bevalt goed. De stuurbekrachtiging die ik eerst misschien iets te direct vond merk ik allang niet meer. Mijn vriendin gebruikt hem voor woon werk verkeer, waardoor hij bijna elke dag 50 km aflegt. Ze rijdt met plezier in de auto. Het gemiddelde verbruik is 1 op 17, maar dan zitten we ook veel op de snelweg. Ik controleer de olie en andere vloeistoffen zo nu en dan, maar dat is ook allemaal goed, eigenlijk is hij tot noch toe zeer onderhoudsvriendelijk geweest.
Heel soms kraakt de vering achter in de auto een beetje, maar denk dat dat een beetje bij een oudere auto hoort.
(later, ook over kosten enzo.)