Opel Corsa 1.2 ecoFLEX Bi-Fuel Color Edition (2012)

| Uitvoering | Corsa 1.2 ecoFLEX Bi-Fuel Color Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Opgehaald bij dealer
Daar staat 'ie dan te glimmen, m'n Color Edition in Casablanca White & Carbon Black. Op dit moment werkeloos in een parkeervak omdat ik nu nog lease rij, maar daar komt binnenkort verandering in.
Eerst maar eens even de reden voor aanschaf: Zoals ik al schreef rij ik momenteel lease; een Passat (net zoals de vorige) die nu een jaartje oud is. Maar ik ga van baan wisselen, en al per 1 februari 2013. Bij gebrek aan leaseauto dus de uitdaging om tegen verantwoorde kosten 35000 km per jaar te gaan rijden. Belangrijke criteria voor mij; goeie stoelen, airco, cruise control, lage kosten. En als het even kan een auto die me aanspreekt en er niet te beroerd uit ziet. Deze Corsa voldoet aan al die criteria en meer. (Al moeten de kosten uiteindelijk natuurlijk nog gaan blijken maar de aanschafprijs was alvast prima.)
Uiterlijk is dus prima in orde naar mijn smaak. Een auto met een paar mooie velgen, mistlampen en wat details zoals getint glas, getinte achterlicht units e.d. ziet er toch altijd wat beter uit dan "kaal". Het zwarte dak en de zwarte spiegels doen daar nog een schepje bovenop en laten de zwarte details in de koplampen en rondom (grill etc.) beter uitkomen.
Ook het interieur ziet er prima uit; mooie sportieve stoelen met wit stiksel, witte ringen rond de ventilatieroosters en nog wat van die details maken de aansluiting met de witte buitenkant. De afwerking is prima voor een auto in dit segment. Ik heb er "Navigatie Touch & Connect" bij wat de console wat meer uitstraling geeft. Dat is natuurlijk niet het voornaamste voor een dergelijk systeem; het werkt ook nog eens zeer intuïtief. Hoe ik de samenwerking met iPod ga vinden moet nog blijken, bij m'n eerste update zal ik daar zeker verslag van doen.
En dan het rijden natuurlijk: Allereerst valt op dat de stoelen echt lekker zitten. Ik heb er nog nauwelijks in gereden omdat ik nog de leaseauto heb (als je bijtelling betaald moet je ook rijden...) maar de het eerste uurtje naar huis rijden beviel prima. Eerst even de stoel goed zetten en dan het stuur aanpassen. Dit stuur is ruim verstelbaar, ook in de diepte. Dat is voor mij van belang omdat houding nogal kritisch is met mijn 2 meter lengte. Sommige mensen grappen dat een Corsa veel te klein is voor zo'n lang end dat ik ben; niet dus, zit echt prima en nog acceptabele ruimte achter ook.
De wegligging en besturing van de Corsa vind ik vertrouwd en goed aanvoelen, daarom heb ik 'm ook gekocht. Ik had eerder een proefrit in een Seat Ibiza maar die viel op alle punten (stoelen, wegligging, besturing, afwerking) door de mand in vergelijking met de Corsa. De 1.2 is niet erg rap, vooral bij inhalen op de snelweg, maar dat is een kwestie van wennen. Je komt prima mee in het verkeer als je op de snelweg maar voldoende anticipeert. Binnen de bebouwde kom gaat het sowieso prima.
Tot zover mijn eerste ervaring. Ik zal nog wat dieper ingaan op enkele onderdelen naarmate de kilometers vorderen; ik ben vooral ook benieuwd naar het LPG rijden (ben diesel gewend) en de werkelijke kosten. Sterren waardering voor betrouwbaarheid en gebruikskosten zijn natuurlijk zinloos op dit moment, dit is pas mijn eerste ervaring...
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Corsa

Opel Corsa OPC Nürburgring Edition - Op de Rollenbank

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2012)

Test: Peugeot 208 - Kia Rio - Opel Corsa - Seat Ibiza - Toyota Yaris

Opel Corsa OPC Nürburgring Editon vs. Citroën DS3 Racing