Opel Corsa 1.0-12V Rhythm (2005)
| Uitvoering | Corsa 1.0-12V Rhythm |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 29.125 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Inmiddels rijd ik alweer vier maanden in mijn Corsa. Mijn eerste door mijn eigen bedrijfje geleaste auto en daardoor is mijn oordeel een beetje positief gekleurd, omdat ik er zo blij mee ben. Wat me erg goed aan deze auto bevalt is het feit dat hij ondanks zijn driecilindertje best mee wil met het overige verkeer, vooral in de stad. Voor in het Nederlandse verkeer is deze versie rap genoeg als je bij de les blijft. Hij produceert wel een wat luid geroffel bij het optrekken, dat is dan het nadeel. Bij constante hogere snelheden, bijvoorbeeld 120 in de vijfde versnelling met de cruise control aan is juist niet te horen dat hij een cilinder mist ten opzichte van de meeste auto’s.
De stoelen zitten goed. Niet bijzonder, gewoon prettig. Bij het afleggen van lange afstanden blijkt de steun in de onderrug onvoldoende. Na in een weekend naar Friesland en Brussel te zijn gereden traden wel vermoeidheidsverschijnselen en pijntjes op bij de inzittenden. Het dashboard is overzichtelijk en logisch ingedeeld. Het ventilatiesysteem is goed toegerust op koude winterochtenden, de ramen zijn snel genoeg ontwasemd. Ook de airco werkt prima tijdens de eerste
warme dagen.
Het verbruik blijft schommelen rond de 1 op 15. Veel verkeer in de binnenstad van
Amsterdam en een paar snelwegritten, het verbruik is dus zeer acceptabel.
Nadelen van deze auto zijn: geen centrale deurvergrendeling, dus als iemand iets uit de kofferbak wil pakken moet je de sleutel te voorschijn halen. Als het dus enigszins kan centrale vergrendeling bijbestellen dus. De C-stijl belemmert het zicht naar achteren behoorlijk, dat komt door dat mooie rond uitgesneden raampje achter van deze driedeurs uitvoering, en ook de hoofdsteunen achter zitten danig in de weg. De autoradio met CD/MP3 speler (standaard Opel, onderdeel van deze Rhyt-
uitvoering) bevalt prima. De bediening is eenvoudig al is programmeren niet altijd op intuitie mogelijk. Het geluid is ook prima al ben ik benieuwd of andere speakers misschien nog verbetering kunnen brengen, vooral op hogere volumes. Ook mis ik een aansluiting voor mijn iPod, maar ja, je kunt niet alles hebben.
Mijn voornemen is minstens een jaar in dit autootje te blijven rijden. Tussentijds zal ik de review updaten en uitbreiden met mijn ervaringen.
UPDATE 8 AUGUSTUS 2006 (39.000 km)
Tja, wat valt er te vertellen? Het is een wat eentonig verhaal aan het worden. De auto bevalt uitstekend, en zeker in verhouding tot de (lage) kosten. Het verbruik loopt met de airco aan iets op tot 1 op 14, maar dat is nog steeds weinig voor het vele stadsverkeer en de korte afstanden die ik er overwegend mee rijd. Behoudens de verstelling van de linkerbuitenspiegel is er niets stuk gegaan. En die is bezweken door het vele opklappen van de spiegels in de smalle straatjes van Amsterdam om schade te voorkomen. Als de auto voor een beurt moet laat ik er wel naar kijken, het stoort me verder niet. Ik blijf me een beetje verbazen over de uitrusting: wel airco, cruisecontrol en een dijk van een geluidsinstallatie, maar geen centrale deurvergrendeling. Het is mogelijk bij Halfords een setje te halen voor achteraf inbouw hiervan, maar het is een leaseauto en die kosten wil ik niet maken. Ook omdat ik er toch meestal alleen in zit.
Maar voor de rest ben ik heel erg tevreden met mijn 3-cilinder 12-klepper Corsaatje!
Tot nu toe zijn er geen noemenswaardige problemen geweest. Een defect koplampje heb ik zelf kunnen vervangen (ik heb auto’s gehad waar dat niet mogelijk was). De Opel dealer staat me keurig te woord als ik vragen heb, al mis ik de drive om mijn verwachtingen te overtreffen, om een stapje extra te zetten. Als ze iets niet weten bieden ze niet uit zichzelf aan een antwoord te zoeken op mijn vraag. Ik denk zelf dat ze daar zichzelf mee in de vingers snijden. Zo weet de dealer niet of een
iPod aansluiting te realiseren is en stuurt me onverrichterzake weg. Ik zal toch niet de eerste zijn met die vraag? De werking van de autoradio heeft men niet kunnen uitleggen aan mij, daarvoor had ik het boekje nodig en een tip van een oplettende Autoweek MyReview lezer. Dank!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Corsa

Opel Corsa 1.3 CDTI (2006) - Peugeot 206 1.4 HDI (2005) - Occasion Test

Opel Corsa 1.2 16V Enjoy (2005)

Opel Corsa 1.3 CDTi Enjoy (2004)

Test: Daihatsu Sirion 2 – Mitsubishi Colt CZ3 – Nissan Micra - Citroën C2 - Opel Corsa - Peugeot 206