Opel Corsa 1.4 Start/Stop Color Edition (2014)

Opel Corsa 1.4 Start/Stop Color Edition (2014)

UitvoeringCorsa 1.4 Start/Stop Color Edition
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Der Zuverlässige

Op 30 dec. 2013 mijn Opel Zafira (200pk) ingeruild voor een schowroommodel met 2000 euro korting. Het betreft hier een Opel Corsa D start/stop 1.4 - 3 drs - 100 pk.
Kenteken kwam op jan. 2014. Deze inruil kwam tot stand daar mijn vrouw hoofdzakelijk het stuur zal gaan overnemen. De Opel Corsa bleek een schot in de roos!
Allereerst valt op als je achter het stuur zit dat je niet het idee hebt dat je in een kleine (b-segment) auto rijdt.
Zelfs op de lange baan voldoet hij prima. Kortom een ideale stad- en reiswagen. De Corsa voelt als een fijn praktische auto met voldoende ruimte achterin voor 2 volwassenen. Door het simpel weg klappen van de achterbank ontstaat een relatief grote en praktische laadruimte. Het instrumentaria is sober maar voldoet prima. Gelukkig een "simpel" navigatiesysteem, wat prima zijn werk doet. Tot op heden hebben we geen seconde spijt gehad. De Corsa is een betrouwbaar ("zuverlässig") en een praktische auto. Wellicht een reden dat deze auto veel als rent-a-car in Zuid-Europa wordt ingezet.

Hoe zit het met benzine gebruik?
In de afgelopen 5 jaar steady state een verbruik van 6,8 liter per 100km.

Zijn er dan geen min punten te noemen??
Jazeker, want we zijn (erg) kritisch:
1. het navigatiesysteem zit te laag.
2. Deze versie heeft stoere 17 inch wielen. Het rijgedrag wordt hierdoor wat stug/hard. Een 16 inch is m.i. een betere keuze.
3. De 100 pk is krap aan. De acceleratie tijdens het inhalen houdt niet over. Een sterkere motor, 125-150 pk, zou de auto beter passen.

Hoe zit het met de reparatiekosten?
Bij het lezen van reviews van de Opel Corsa kom ik vaker onderstaande "mankementen" tegen.
1. Inlaatsysteem laten reinigen - sept. 2018- 150 euro
2. Bobine kapot - nov. 2018 - 370 euro
Opvallend is dat na 100.000 km de "kosten" gaan ontstaan.
Ik vermoed dat 5 jaar - 100.000 km het breakpoint is om te kiezen: nu inruilen of doorrijden tot 10 jaar of verder.

Wij kiezen voor de laatste optie, want we hebben het volste vertrouwen in "ons beestje".

PRIVATE LEASE Opel Corsa