Opel Astra Stationwagon 1.6i GLS (1993)

Opel Astra Stationwagon 1.6i GLS (1993)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.6i GLS
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2006

Na dat onze Daewoo Nexia kapot was gelopen zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbaar Opeltje, op een veld in Eindhoven zagen wij deze auto staan en hebben deze voor €900 meegenomen. Aangezien we zelf wel want van de techniek afweten durfde we de gok wel aan.

Op de weg naar huis werd ons gevoel van een echte nieuwe auto steeds sterker bijvoorbeeld door het vinden van een onderhouds boekje wat door de dealer is afgestempeld. Helaas denkt iedereen bij de GLS uitvoering aan een luxe wagen, maar dat is niet echt het geval. Geen stuurbekrachtiging, geen elektrisch bedienbare ramen, geen airco. Maar ook en dat zie je nogwel eens anders, geen roest bij de wielkasten.
Maar bij ons wel een goede 1.6 8V motor die net zo zuinig is als in de boeken en met 75 pktje’s sterk genoeg voor de auto verwacht geen top tijden maar je komt goed met het verkeer mee (iets wat niet gezegt kan worden bij de 1400(bezine) en de 1700(diesel. Nog een groot pluspunt in dat de auto nu nog ongeveer 1 op 14,5 rijdt en dat is toch redelijk zuinig. En aangezien de 1600 8V motor erg lang in producutie is geweest zijn de onderdelen volop verkrijgbaar. En aangezien er door de roest vorming vele astra op de sloop zijn beland zijn daar de meeste onderdelen ook verkrijgbaar.

Omdat de auto op een kleine astra gebaseerd is het ruimtelijke effect van en station uitvoering pas te merken vanaf de achterbank, op de voorstoellen is de auto zelf een beertje krap. Maar gooi je daar in tegen de bank plant dan kan er zelf een compleet 180 bij 200 bed in met de bijbehorende matrassen en lattenbodems. Ook is de ruimte onder het dekzeil van de kofferbak erg ruim de zeil zelf is mooi maar gaat snel kapot en valt dan uit zijn rails en maakt tijdens het rijden een klapperend geluid.

De auto is tot 131000 Km bij de dealer onderhouden daarna zijn wij er mee door gegaan naar een universele garage die gespeciaaliseerd is in opel. Hier onder het complete onderhouds overzicht van de auto

Bij 15285 Km Kleine beurt 01-06-1994
Bij 110570 Km Kleine beurt + remvloeistof 07-03-2001
Bij 131086 Km Grote beurt
Bij 150705 Km Aankoop door ons 05-07-06
Bij 150745 Km nieuwe ditribustieriem en kleine beurt. 07-07-06
Bij 151690 Km Twee nieuwe achter schokdempers.
Bij 156600 Km Grote beurt en thermostaat.
Bij 157500 Km Schadeherstel I.V.M. aanrijden met tractor
Bij 166350 Km Kleppendekselpakking
Bij 178041 Km Grote beurt + accu. 02-01-08
Bij 188000 Km gaat de auto weer naar de garage voor zijn volgende beurt ook wordt er dan iets aan de roest gedaan bij de wielkasten wat niet is het nog te bestrijden.

Het vervangen van de thermostaat schijnt vaker voor te komen.
Het vervangen van het kleppendekselpakking is iets wat vaker voor schijnt te komen het is echt een slecht punt van opel, modellen uit deze bouwjaren. Ook zweet de koppakking erg maar hij is nog dicht hij wordt dan ook pas vervangen als hij lek is.

PRIVATE LEASE Opel Astra