Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Cosmo (2011)

Opel Astra Sports Tourer
Opel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports Tourer

UitvoeringAstra Sports Tourer 1.6 Turbo Cosmo
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Super wagen

Wat een super wagen is dit.
Onze vorige auto was een Zafira 2.2 waar we zeer tevreden over waren maar deze auto is nog beter echt super.
Buiten de toch al rijkelijk gevulde cosmo hebben we de volgende optie's:
Metallic lak (Technical gray)
lederen bekleding
Xenon (AFL)
Executive pakket
Elektrisch inklapbare buiten spiegels
18 inch licht metaal met sportchassis
DVD 800
Trekhaak afneembaar.

De auto zelf:
De stoelen zitten werkelijk fantastisch.
De bediening op het dashboard lijkt erg druk maar als je er aan gewend bent valt het reuze mee alle knopjes zitten op een logische plaats en volgorde.
De binnenkant is netjes afgewerkt hier is echt aandacht aan besteed.
De bagage ruimte is overweldigend wat erg makkelijk is ,is het knopje waar je de rugleuning van de achterbank kan laten wegkappen vanuit de bagage ruimte.
De afneembare trekhaak is keurig weggewerkt.

En dan het rijden ja wat moet ik hier van zeggen zodra je wegrijd zoeft de auto over de weg echt geweldig.
Ondanks de 18 inch en sportchassis is de auto niet echt stug. Onze vorige auto de zafira had 17 inch en sportchassis maar die was veel stugger.
Het motor vermogen/koppel is uiteraard ruim voldoende.
Bij 130 net 2700 toeren vind ik erg netjes.
De eerste 2 versnellingen hadden wel iets vloeiender kunnen zijn maar voor de rest schakelt hij perfect.

Toch heb ik een paar kleine min puntjes:
Het geluid van de audio is niet bijzonder binnenkort laten we dit aanpassen door Brian custom audio te Zoetermeer.(weet uit ervaring dat het dan veel beter wordt)
En dan hebben we als optie de elec. inklapbare buitenspiegels,deze moet je met het knopje van de spiegel bediening inklappen en dus niet via de afstandbediening op de sleutel.
Bij navraag bij de dealer blijkt dit ook niet te kunnen ,zit niet in de software van de Astra kan alleen bij de Insignia,dit vind ik toch wel een beetje kortzichtig van Opel.
Wat ik niet mooi vind in de waarschuwing op allebei de kanten van de rechter zonneklep.
Het zal wel weer een achterlijke norm zijn
dit wordt nu opgelost door de bestaande klep te vervangen voor een Engelse klep.

Maar laat je niet afschrikken van die paar kleine minpuntjes en mens moet wat te zeuren hebben dit is gewoon een SUPER auto.

Binnenkort nog een paar foto's

4 sterren bij betrouwbaarheid lijkt me logisch hier kan je in een paar dagen nog geen oordeel over geven.
De gebruikskosten zijn zeer persoon afhankelijk.
Vooral met deze auto als iemand alleen maar 90 km/u rijd krijg je een heel ander resultaat als van iemand die zeer sportief rijd waar deze auto zich echt wel voor uitnodigt

PRIVATE LEASE Opel Astra