Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo 140pk Cosmo (2011)
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.4 Turbo 140pk Cosmo |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De aflevering
Sinds 1 week eigenaar van de Opel Astra 5 deurs uitvoering.
Na bijna 3 maanden werd de auto netjes afgeleverd door de dealer in Velsebroek.
Het betreft de Cosmo uitvoering met de opties, Cosmo +; executive pakket; vaste trekhaak; pdc voor en winter pakket. Al met al een flinke uitgave.
Hoe gekomen tot deze keuze na bijna 20 jaar Hyundai. Diverse merken naast elkaar gezet. waaronder de I40. Maar er viel helaas met de dealer niet te onderhandelen. Er werden toch wel genoeg auto's verkocht. In eerste instantie een teleurstelling want aan het merk mankeert het niet. Achteraf vind ik de keuze die we gemaakt hebben perfect. De auto rijdt rustig en stil en voldoet volledig aan onze behoefte.
Het is wennen voor mijn vrouw met de knoppen maar na een goede uitleg door de dealer verloopt alles voorspoedig.
Nu nog maar 400 km gereden. Ik zal mijn ervaringen in deze rubriek delen.
ervaring tot 1500 KM
De eerste 1500 KM waren een genoegen om in te rijden. Wat is ons qua rijden opgevallen.
- Het geluid binnen is erg stil. Bij hogere toeren hoor je de auto wel maar dat is vooral een sportief geluid.
- De zesde versnelling is vooral een overdrive. Wil je vanuit de zes, snelheid maken dan even terug naar de vijf en gaan.
Omdat de auto rustig is en lekker laag in de toeren dan zit je zo aan de maximum snelheid. De cruisecontrole helpt me in ieder geval.
- Het verbruik tot 1000 km was 7.8. Hierna de memory gereset. Nu staat de stand op 7.2.
- De parkeersensoren (voor en achter) zijn voor ons nieuw en na een extra uitleg door de dealer wat duidelijker. Het ontheft je niet om zelf goed te blijven uitkijken.
- de AGR sportstoelen zitten perfect en zijn goed instelbaar.
Is dan alles positief?
Nee, de kaarten met de navigatie meegeleverd lijken verouderd. Op de a2 naar Utrecht rijd ik in weiland. Ook in mijn woonomgeving met nieuwe wijken worden straatnamen niet herkend. Ik zal hierover nog contact opnemen met mijn dealer. Mogelijk dat het kaartje ergens geupdated kan worden. Zijn er al ervaringen?
tot de volgende review
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo Sport
- 2011

Opel Astra 1.6 Edition, Airco, Elek pakket, Trekhaak
- 2010

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Edition | Airconditioning | Cruise control | Elektrisch Pakket | Radio/CD300 Mp3 | ABS | Parrot Bluetooth verbinding
- 2011