Opel Astra Sports Tourer 1.4 100pk Selection (2011)
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.4 100pk Selection |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Vakantieritje
Enige tijd geleden belde de leasemaatschappij of ze de voorloop-Peugeot 308SW mochten omruilen voor een andere voorloopauto, omdat de Peus een trekhaak had en die is erg gewild in deze periode.
Geen probleem, dus stond men enige uren later met een Astra Station voor de deur.
Ofschoon ik geen specifieke band met Opel heb, is deze Astra erg mooi om te zien, dat was me al vaker opgevallen. Toen nog geen idee over de uitvoering die men achter gelaten had, daar heb je (meestal) niet veel over in te brengen.
Maar eens een blokje om. Het valt op dat de auto erg licht stuurt, maar niet onplezierig. Wel merk je direct dat dit een instapper is (in dit geval) qua motorisering. Dit is een 1.4 Eco-uitvoering en in die hoedanigheid goed voor 100 paarden.
Op de een of andere manier voelt het absoluut niet zo aan, je merkt overduidelijk dat de motor geknepen is. Maar goed, het verbruik zal dan wel veel goed maken. Toch?
Na inmiddels een 4K kilometers gemaakt te hebben, vind ik dat tegenvallen, ofschoon dit natuurlijk ook een gevolg is van rijstijl. Als je even wilt inhalen, moet je flink toeren maken en dat is niet bevordelijk voor een net verbruik. Ik red 1 op 11,5 en dat valt tegen voor een 20%-er.
De afwerking van de auto vind ik top. Prima interieur en ofschoon er op de optielijst niets is aangevinkt, ziet het er netjes en compleet uit.
De standaard radio heeft vier speakers (twee tweeters en twee in de deuren) en klinkt prima, zolang je geen enorme audiofiel bent.
Na een weekje door de bergen in Duitsland gereden te hebben, kan ik melden dat de motor daar ontoereikend voor is. Op sommige bergen (geen bagage, twee volwassenen en twee kinderen) moet je terugschakelen naar twee en dat geeft geen prettig gevoel. Uiteindelijk red je het allemaal wel, maar je hebt geen reserve.
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo 140pk Sport Xenon|Leder|Navi|LMV
- 2012

Opel Astra BWJ 2010 | 1.4 Turbo 120PK Cosmo | CLIMA | TREKHAAK | CRUISE | STOELVERW | LICHTMETAAL
- 2010

Opel Astra 1.4 Edition Trekhaak! Airco! Cruise Control! 5-Deurs! Airco! Leuke Auto!
- 2011