Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 110pk Innovation (2016)

Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 110pk Innovation |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Goed en betrouwbaar
In juni deze Astra gekregen als voorloper van een nieuwe leaseauto. Het is een erg complete auto met veel toeters en bellen (Innovation uitvoering). De stoelen (asr) zijn erg goed. Met name de in lengte verstelbare zitvlak is perfect. De auto stuurt en remt prima. De 110 pk diesel heeft wat toeren nodig (onderin gebeurt er echt weinig) maar loopt dan prima is is met gemiddeld 4,9 ltr. over 20000km. bij stevige maar defensieve rijstijl keurig zuinig. Het infotainment systeem is zeker niet slecht maar loopt af en toe vast en start dan opnieuw op (eens per 3 weken ongeveer).
Naast twee defecte dimlicht lampjes en regulier onderhoud is de enige storing een defecte slang van de koppelingsbediening geweest die onder garantie vervangen is. Prima service bij de dealer in Sittard en ook in Valkenswaard (binnenkomen voor een lampje en binnen 5 minuten geholpen zonder afspraak bij beide).
Nadelen? Zoals gezegd de matige trekkracht onderin en ook dat de auto (die zeker geen makkelijk leven heeft, er wordt veel mee gereden) toch al wat slijtagespoortjes krijgt (raamlijst en bestuurdersstoel).
Maar ondanks dat ik niet stond te juichen toen in een Opel Astra als voorloper kreeg moet ik zeggen dat mij deze alles meevalt en ik er met plezier mee rij.