Opel Astra 2.0 Di-16V Club (1999)
| Uitvoering | Astra 2.0 Di-16V Club |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 110.000 km |
| KM-stand laatst | 150.200 km |
Aan woon-werkverkeer maak ik dagelijks ongeveer 100 km. Aangezien ik nog een studie zou gaan volgen in Eindhoven en werk in Nijmegen was een diesel-auto een noodzaak. Al met al zou het totale aantal kilometers uitkomen op plusminus 700 km per week.
Een paar weken zoeken op internet kwam ik bij een een goedkope Opel Astra uit. Na de proefrit besloten deze te kopen.
De Astra was een gebruikte auto dus deze zag er natuurlijk niet meer nieuw uit. Hier en daar een krasje en een klein deukje. Ik stoor me er verder niet aan.
Het interieur is goed verzorgt maar wel ietwat saai. De stoelen mogen ook wel wat steviger (ik was dan ook de sportstoelen van een Swift gewend).
Zoals hier wel vaker gezegd maakt de motor (vooral koud) nogal wat geluid. Zeker vergeleken met de Polo TDI van mijn vriendin (model 2001 & 2008). Zodra de motor echter warm is wordt het geluid minder en is de Astra een heerlijke auto om te rijden.
Jammer is in mijn geval dat ik wel knoppen aan het stuur heb voor radiobediening maar geen orginele radio heb en deze knoppen daardoor nutteloos zijn.
De 2.0 DTi staat ook bekend om zijn olieverbruik. Op het moment gebruikt de Astra een liter op 15.000 km. Valt nog mee. Goede nieuws wat ik dan wel weer van een monteur hoorde is dat de 2.0 minder kwetsbaar is mbt rare meldingen zolang er genoeg olie in zit.
Ik diesel nog vrolijk even door in deze auto.
Tot nu toe heb ik nog geen noemenswaardige problemen gehad. Ik laat gewoon iedere 15.000 km de beurten uitvoeren en controleer iedere 7.500 km het oliepeil.