Opel Astra 1.8i-16V Sport Edition II (2003)
Uitvoering | Astra 1.8i-16V Sport Edition II |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik was op zoek naar een sportieve auto met goede rijeigenschappen en het liefst met een vlotte krachtige motor. Na een aantal proefritten in diverse modellen viel mijn keuze uiteindelijk op de Opel Astra Sport edition II. Een zeer complete auto met eigenlijk alles erop-en-eraan uit de fabriek.
Vooral het sportieve uiterlijk en karakter van dit model stond me aan: verlaagt, brede banden, sportstoelen, alumium details in het interieur en alles oogt en voelt solide aan. Ik moet toegeven dat deze uitvoering astra de enige is die ’jong en sportief’ uitstraalt.
De wagen is met alle snelheden heerlijk te besturen, ligt als een baksteen op de weg en je kan bijna alle GTI"tjes in bochtwerk en acceleratie de baas. met 125 pk onder de kap voel je je een beetje een wolf in schapskleren. de 1400kg die deze auto weegt weerhoud "em ervan alle GTi"s gigantisch voor lul te zetten bij et stoplicht...
De auto is uitegerust met een G3 LPG installatie en dat is ook bij deze auto het (bijna) enige nadeel, je merkt heel goed het acceleratie verschil tussen gas en benzine. Op LPG rijd de auto merkbaar onrustiger in stadsverkeer.
Het andere nadeel is dat de 1.8 16v behoorlijk laat horen dat hij bezig is, vooral op de snelweg boven de 120 wordt het behoorlijk onrustig. de standaard geluidsinstalltie (6 boxen) daarintegen laat een goed geluid achter en overstemd het gegrom...
Voorwiel ophanging kraakt (kosteloos gerepareerd)
LPG Schokkerig (kosteloos meerdere malen laten nastellen zonder gewenst resultaat)
stuur scheef gemonteerd
LPG installatie lag los achterin en gaf enorm veel geschuif en gerommel.