Opel Astra 1.7 CDTi 100pk Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra 1.7 CDTi 100pk Cosmo |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Om te beginnen ik rij niet in de Cosmo maar in de Business uitvoering.
Ik reed hiervoor ook een Astra als voorloopauto, deze was vrij basaal uitgerust en moest het doen met een 1.4 benzine motor. Deze 1.7 CDTi business uitvoering maakt het leven gewoon net wat leuker en makkelijker.
Wat bevalt aan de auto:
-Goede zit positie
-Wegligging
-Aux in
-Armsteun
-Motor
1.7 CDTi is sterk genoeg om lekker vlot met het verkeer mee te gaan
Zesde versnelling belooft veel goeds (nog geen kans gehad ’m optimaal te benutten)
Wat niet bevalt:
Nog niets, de auto is precies wat ik verwachtte. Het wegrijden met koude motor verraadt wel heel goed dat het een diesel is.
Eenmaal warm gedraait onstaat er een lichte brom en doet de motor zijn werk naar behoren. Verder merk je aan de trekkracht erg goed wanneer de Turbo wordt geactiveerd.
Alles gaat naar wens
Tot ziens Astra
Na een goede 21000km heb ik afscheid moeten nemen van de Astra, mijn nieuwe werkgever kon helaas niet tot overeenstemming komen met de leasemaatschappij.
Ik ben de gehele tijd zonder problemen gebleven en de motor ging steeds beter draaien. Het was een fijne auto die voor mij zeker zijn geld waard was. Ik heb zelf sterk het gevoel dat voor Opel deze generatie Astra het startpunt van de weg omhoog was. Ik ben alleen benieuwd of het ooit weer helemaal goed komt met Opel.