Opel Astra 1.6i Pearl (2001)
| Uitvoering | Astra 1.6i Pearl |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 8.140 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Astra is comfortabeler en heeft een veel betere wegligging dan mijn vorige auto, een Citroën Xsara. De auto is inmiddels rammelvrij gemaakt (een beruchte Opel-kwaal). Verder vind ik de motor aan de zwakke kant, en verbruikt de auto veel brandstof, meestal tussen de 1:9 en 1:10. Terwijl de fabrieksopgave 1:14 is. Ik ben over de luxe uitrusting (vorige eigenaar had de nodige opties besteld) en de stoelen goed te spreken. De kofferruimte valt mij tegen, die van mijn vorige auto was ruimer.
Helaas ben ik onder garantie vaak teruggeweest bij de garage: er zat een storing in het motormanagement en er sneuvelde een info-display, verder waren er verschillende kapotte bekledingsklemmen en 2 kapotte lichtmetalen velgen (loslatende naafkappen). Tijdens de bezoeken aan de garage sneuvelde het volgende: airco, achterruitverwarming, dashboardverlichting, verlichting dashboardkastje, aanjager, radio, electrische verwarming van de spiegels. Maar daar mocht ik achter komen toen ik de auto aan het einde van de werkdag bij de garage weer op kwam halen. De auto is door een Opel-dealer geleverd, dit is mijn eerste auto waar ik garantie op heb, maar die heb ik ook hard nodig. Aangezien het electrische systeem een zwak punt van mijn Astra blijkt te zijn, dankzij de monteurs.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee