Opel Astra 1.6i GL (2000)
Uitvoering | Astra 1.6i GL |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ervaringen
Na een Opel Corsa van 2000 te hebben gehad moest die weg wegens het slechte schakelen en de beperkte kofferbakruimte.
Na dat de Corsa voor een beurt bij Garage Wessels in Wezep geweest was stond er wel een heel mooie grijs metallic Opel Astra 1.6 8v GL 3-deurs.
Dus een proefrit gemaakt en hij beviel heel goed. We hadden ook nog gereden met een Seat Leon maar die was veel duurder en afgeladen met opties die we niet nodig hadden
We hebben er 3 jaar met veel plezier in gereden. Het is een erg fijne degelijke auto. Met een heerlijk zwaar geluid. En de motor hangt heerlijk aan het gas en het koppelingspedaal is erg fijn het aangrijpingspunt is heel goed te voelen.
De motor is een 1.6 8v 75pk 128nm benzine handgeschakelde 5 versnellingsbak die heerlijk strak schakelt.
De uitrusting:
2 airbags voor centrale vergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, toerenteller en meegespoten bumpers.
Lekker mager dus maar ja wat er niet op zit kan ook niet kapot.
Het onderhoud:
3 jaar en 20000km gereden voor €260,- aan onderhoud 2 keer een kleine beurt en APK. Geen banden, uitlaat, remmen of iets ander groots nee alleen olie en filter een paar lampjes en een keer een nieuwe accu. Na 3 jaar hadden we hem ingeruild dus die beurt en APK hoefde niet.
Problemen:
In de winter van 2008/2009 wilde hij bij -7 niet starten maar later op de dag toen het iets warmer werd wel. Verder geen problemen doet het altijd.
Conclusie:
Het is een fijne betrouwbare auto die boven de 3500 toeren ook nog eens heerlijk klinkt, lekker strak schakelt. Ook op lange afstande fijn een keer 250 kilometer naar Brussel geweest dat ging zonder problemen en in goed comfort. Ook is de kofferruimte lekker ruim.