Opel Astra 1.6i GL (1996)
| Uitvoering | Astra 1.6i GL |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 168.884 km |
| KM-stand laatst | 169.000 km |
first impression
Zo, de lease peugot eruit. Daarom op zoek naar een goedkope auto. Opel was daarbij niet de eerste keus. Had toch wel een voorkeur voor japanse degelijkheid (gebleken uit de trouwe staat van dienst van mijn vorige daihatsu Charade). Maar omdat ze licht zijn, groot aanbod, niet onaardig eruit zien toch gekozen voor een Opel Astra.
Model F uit 1996 waar als het goed is goed voor gezorgd is door de vorige eigenaar. En nu maar hopen dat hij Duits degelijk blijkt te zijn. Hij ziet er in ieder geval goed uit, mooi blauw metallic, af en toe een krasje maar oke. Verder totaal geen luxe behalve airco.
Hij rijdt best aardig. Het is geen strepen trekker, maar goed die ongein kost toch alleen je banden, boetes en benzine. Naast een nieuwe auto dus ook een nieuwe rijstijl. Alhoewel, hij wordt voornamelijk door mijn vrouw gebruikt, ik mag een volvo 440 afrijden.....
Waarderingen zijn in dit stadium natuurlijk nog te vroeg om echt iets over te zeggen, maar zal regelmatig het een en ander bij houden. Foto's volgen.
first impression II
Oja, het is een 1.6 8 klepper en hij heeft centrale deurvergrendeling als luxe. Die hapert aan de bestuurderskant, mmm. Verder nog steeds gelukkig.