Opel Astra 1.6i-16V Sport Edition II (2004)
Uitvoering | Astra 1.6i-16V Sport Edition II |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De eerste ervaringen
Nadat ik 2 jaar in mijn eerste auto, een Daihatsu Charade 1.3 heb gereden was het tijd voor wat anders. Zocht iets groter en sportiever. In eerste instantie gekeken naar een Opel Vectra maar bij toeval kwam ik bij mijn dealer, waar de Daihatsu onderhouden werd, een Opel Astra G Sport Edition II van 2004 tegen. Zag er netjes uit, sportieve auto en aangezien ik goede ervaringen met dit bedrijf had maar is een proefrit aangevraagd. Deze beviel prima en maar besloten om te onderhandelen over de prijs (6.900). Van de prijs kon niet al te veel af, maar wel werd er een nieuwe distributieriem ingezet.
Auto rijdt echt zalig. De sportstoelen zitten perfect en je blijft er goed inzetten, ook als je een keer een bochtje wat harder neemt. Auto is vrij stil tot de 120kph, hierna begint hij wat kabaal te maken maar dat valt best mee.
Optrekken gaat redelijk snel, maar verwacht geen wonderen van deze 1.6 16 klepper. Wel heb je op de snelweg genoeg power om even iemand snel in te halen.
Top snelheid is niet echt snel, na 180* te hebben behaald heeft hij er weinig zin meer in, volgens Opel moet het 188 zijn maar dat gaat deze jongen wellicht niet halen. Binnenkort even test bij onze oosterburen*.
Het verbruik van deze wagen is verder goed te noemen. Met stukken snelweg en files haal ik toch gemiddeld zo'n 1 op 14 en daar ben ik zeer tevreden mee.
Nu na ongeveer 6000 kilometer heb ik nog steeds geen problemen ondervonden met de Astra. Hopelijk blijft dat nog even zo want heb voorlopig geen plannen om een ander aan te schaffen. Zolang deze prima blijft rijden zonder te veel kosten blijf ik hem nog wel even houden.
*updated