Opel Astra 1.6i-16V Sport (1998)

Uitvoering | Astra 1.6i-16V Sport |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
De eerste rit!
Mijn eerste ervaring met mijn Opel Astra,
Ten tijde van de aanschaf was ik nog niet heel ervaren, ik had net 2,5 jaar mijn rijbewijs. Ik had voornamelijk mijn corsaatje gereden hiervoor dus dat was mijn vergelijking.
Maar naar het mij opviel is de auto ontzetten stil, onderweg bij het stoplicht telkens kijken of hij nog wel loopt. Het weggedrag viel mij ook positief op. Een Corsa GSI rijdt lang niet slecht, maar nu had ik wel wat meer auto om me heen. Lekker stevig en in de bocht voelt hij zeker aan. Ook volgas in een bocht brengt hem niet snel van de wijs.
De auto bevalt nog steeds, wel wat euvels verholpe
Mijn Astra is inmiddels enkele maanden in gebruik. Hij bevalt mij prima, ik vind het jammer dat er geen airco op zit. Ik heb er een electrisch schuif-kantel dak in laten zetten.
Verder waren er wat problemen met rolgeluiden. Achteraf bleken dit de wiellagers te zijn. De dealer heeft daarvoor wel al mijn banden vervangen. Dus ik heb gratis nieuwe banden gekregen! Heel netjes.
De motor presteert wat minder maar op de duitse autobahn kruist hij lekker, hogere snelheden van 170 tot 190 km per uur zijn geen probleem. Ook het brandstofverbruik is dan nog redelijk (1op9) Na een rit van 4.000 km naar italie zwitserland en oostenrijk moet ik concluderen dat het een fijne reiswagen is.
Nieuwe Bobinebrug
Op een gegeven moment liep de motor nog maar op 3 cilinders. Bij de dealer blijkt de bobinebrug defect waardoor een cilinder geen vonk meer krijgt. Netjes vervangen en ondanks het aflopen van de 6 maanden garantie, ik had de auto 7 maanden, gratis vervangen. Top! Verder, veel gereden, overigens naar volle tevredenheid.