Opel Astra 1.4 Enjoy (2006)
Uitvoering | Astra 1.4 Enjoy |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb deze Astra 1.4 H NJoy, bouwjaar mei 2004, in Nov.2007 2e hands bij een handelaar gekocht,zonder garantie. Hij had toen ruim 32000 km op de teller en zag er eigenlijk als nieuw uit. De auto beviel, tot voor kort, goed.
Lekker ruim, strak interieur, stuurt prima, zit goed. Redelijk zuinig 1:15.5 op de snelweg.
Dit is al mijn 4e Astra en na de eerste(1998, nieuw!) , die een paar problemen kende,hadden de 3 eropvolgende Astra’s wel veel problemen. M.n. de voorlaatste het model G , Airco stuk 1 maand na de fabrieksgarantie (reparatie 360 euro, zelf betaald), versnellinksbak schakelde niet goed en is vervangen (na lang aandringen en kontakt met Opel Nederland,onder garantie (coulanse?) verholpen). Electronica storingen, krakende schokbrekerrubbers, afgebroken ruitenwisserophanging (zou ook 300 euro gaan kosten , maar heb ik zelf maar met 2 parkertjes vastgezet , wat wonderwel goed werkte!) enz.enz. Een originele maandagochtendauto dus.
De Astra 1.4 H die ik nu heb,bouwjaar 2004, kreeg plots na 5 maanden electronicakuren. De verklikker van de richtingaanwijzer maakte geen geluid meer daar begon het mee.
Stond van de week, ’gelukkig’, slecht 5 km van mijn huis toen de auto niet meer wilde starten. Als bijkomend ’pleziertje’ gebeurde dit op Zaterdagavond, zodat ik niet direkt naar de Opel dealer kon, die slechts 800 meter van de onheilsplek zat.
’s Maandags dus de Opel gebeld , die hebben de auto opgehaald en ik kreeg te horen dat de electronica die verbonden is met het stuurslot en het stuurslot zelf, defect zou zijn. Kosten 420 euro.
Hoewel de auto pas 4 jaar oud is en maar 42000 km heeft gelopen is er vlgns Opel geen sprake van coulanse. Ze stellen zich op het standpunt; 2 jaar fabrieksgarantie en 1 jaar coulanse (met beperkingen) en dan moet je het zelf maar gaan betalen.
Dat zijn dus hun regels en volgens mij geeft de wet je meer bescherming.
Update 16.5.2010;
85.000 km gelopen nu. Laatst begon de auto een dieselachtig geluid te maken,Opel dacht aan problemen met de nokkenas, na zelf het oliepeil gecontroleerd te hebben bleek dat er nauwelijks nog motorolie in de motor zat.Dit alles zonder enige waarschuwing via het olietekort lampje, deed helemaal niks! Zeker 3 liter olie bijgevuld!
Dit is wel heel kwalijk ! Hou het vanaf nu zelf wel in de gaten want op de electronica kun je dus gewoon, wederom, niet vertrouwen.
Verder geen problemen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee