Opel Astra 1.4 Cosmo (2006)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra - interieurOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra 1.4 Cosmo
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Absolute sterke punten van de Astra zijn de volledigheid (echt alles zit er in), styling (je mag het wellicht niet mooi vinden, maar het is wel consequent en stijlvol), ingebouwde radio/cd speler met stuurwiel integratie en de boardcomputer is ook erg netjes (uitgebreid). Mooi scherm in het midden, laat alles netjes zien, echt puik. Nooit verwacht dat Opel zo’n mooie binnenkant kon maken. Ruim boven mijn verwachting.

Wat ik wel heb gemerkt, wat volgens mij Opel eigen is, is dat het erg houterig schakelt. Daarnaast vind ik de trekkracht van de Astra ook tegenvallen. Ik kan het niet slecht noemen, maar soms had ik gehoopt dat hij iets meer pit zou hebben.. Zeker voor 90 pk uit een 1.4 valt me dit tegen. Voor een snelle jongen is dit dus ook geen aanrader.

Ik heb er ook berg (lees: heuvel) mee gereden en dat is uitermate teleurstellend.. Hij is echt langzaam in de lage toeren.. Voor mijn gevoel moest ik hem sommige stukken echt terugzetten in de eerste versnelling, waar dit alle andere auto’s die ik gereden heb, nooit nodig was.

Overall gezien ben ik er wel tevreden mee. Styling, functionaliteit is allemaal erg goed, performance iets minder. Maar daar pas je je op aan en is een stuk veiliger voor jezelf en je omgeving. Al met al boven verwachting.

geen

7,5