Nissan X-Trail 2.0 Comfort (2002)

Nissan X-Trail
Nissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-Trail - interieurNissan X-Trail - interieurNissan X-Trail - interieurNissan X-Trail - interieur

UitvoeringX-Trail 2.0 Comfort
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004

De X-Trail is een zeer comfortabele auto. Zeker in vergelijking met mijn vorige auto, een Opel Zafira 1.8 Elegance. De zitpositie is, ook met mijn lengte van 2 meter, goed. Ik kreeg van een aantal mensen wel de opmerking dat de zittingen van de voorstoelen wat te kort zijn. Ik zie dit echter niet als een probleem. Dit is voor mij in de meeste auto"s eigenlijk het geval. Ik kon echter snel een goede zitpositie vinden. De bekleding van de stoelen wordt snel vuil, en of de kwaliteit wel zo goed is.... Bestuurdersstoel heeft aan de linker zijkant inmiddels al wat slijtageplekjes!
De motor is vrij soepel en kan schakellui gereden worden, echter als men de snelheid erin wil houden dient deze wel op toeren gehouden te worden, dus veel schakelen. In de 5e versnelling is de vut er wel zo"n beetje uit, en duurt het vrij lang om bv. vanaf 120 nog verder te versnellen. Terugschakelen naar 4 is het advies. Een snelheidsduivel is de X-Trail echter niet. Het verbruik in deze wintermaanden valt me wel wat tegen, zo tussen 1:8,5 a 1:9. Volgens de dealer zou een gemiddeld jaarverbruik van 1:10 haalbaar moeten zijn, wat ik acceptabel zou vinden.
Doordat de kofferbak van glad kunstof is, gaan spullen gemakkelijk glijden, waardoor er beschadigingen kunnen optreden aan het kunstof. Een op maat gemaakte rubber mat erin leggen zou een oplossing zijn, ik overweeg dit dan ook te doen. Een bagagenet helpt hier in ieder geval niet tegen is mijn ervaring.
De standaard radio/cassette speler heb ik gelijk vervangen voor een zilverkleurige radio/CD/MP3 speler van JVC. Als het inbouwframe van de radio weggelaten wordt past alles er prima in. De standaard speakers klinken vrij behoorlijk, verwacht echter geen super geluid.

Conclusie:
Na een maand sturen heb ik al met al een prettige indruk aan de auto overgehouden. Het is een comfortabele auto met voldoende motorvermogen.

- Mindere radio ontvangst. Dealer heeft antenneversterker geplaatst. Probleem is nu opgelost.
- Schakelaar t.b.v. linkerachter portier defect.
- Dashboard kraakt ter hoogte van de passagiersairbag.

7,5

PRIVATE LEASE Nissan X-Trail

Nissan
Nissan X-Trail e-Power 2WD Acenta (5D/CVT)
€ 769