Nissan Qashqai DIG-T 158 Tekna Plus (2021)
Uitvoering | Qashqai DIG-T 158 Tekna Plus |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Qashquai tekna+ 158pk x-tronic 2021
Na zo'n 5 jaar genoten te hebben van onze hyundai tucson overgestapt naar een nissan qashqai.
Helaas was de wachttijd op een nieuwe anderhalf jaar. Ik heb daarom een demo auto gekocht bij content in Tilburg.
Ik merk dat ik dagelijks erg geniet van deze auto. Het is de tekna+ uitvoering, voorzien van zo'n beetje alles wat er mogelijk is bij de qashqai. Dit zorgt ervoor dat de beleving samen te vatten is met een woord: comfort.
De auto rijdt als op rails. Door de multilink ophanging achter zijn er geen dwars schokken door de auto. Dat is alleen bij de tekna+ omdat deze 20" velgen heeft.
De vrees dat dit tot verlies van comfort zou leiden is daarmee ongegrond gebleken. Het onderstel is een goede mix van comfort en sportiviteit.
Het infotainment is erg goed, op 1 minpuntje. Kom ik zo op. De bose installatie klinkt erg goed, als je maar flink wat extra bas inregelt. Connectie met nissan connect app en telefoon gaat soepel. Live verkeersinfo (tomtom) is zeer goed. Het minpuntje: het navigatiesysteem geeft aan hoe lang je nog deze weg moet volgen en komt dan kort van tevoren met de aanwijzing waar je eraf moet. Ik ben gewend dat de aanwijzing is na x km eraf, of rechtdoor. Niet tussendoor een andere aanwijzing.
Stoelen zitten erg goed en zijn volledig electrisch op de mm nauwkeurig naar wens in te stellen. Stoelmassage werkt erg prettig, al blijft dat een gimmick.
De 158 pk motor in combinatie met de x-tronic automaat werkt erg fijn en is gevoelsmatig erg snel. De vaker genoemde agressieve auto-stop herken ik wel, als ik me er aan stoor zet ik deze eenvoudig uit.
De LED matrix verlichting is geweldig. Iedereen die bang is om in het donker te rijden adviseer ik om een auto aan te schaffen met dergelijke verlichting.
Veiligheidssystemen te over, maar allemaal zeer intuitief te bedienen. De auto pilot werkt goed. Soms te goed, dan trekt hij aan het stuur omdat hij de auto wat meer naar rechts op de rijbaan wil en ik niet. Deze steer assist kun je eenvoudig met 1 knop aan- en uitzetten. De adaptieve cruisecontrol werkt super. De afstand tot voorligger is simpel in te stellen en wordt onthouden.
360 graden camera's is een genot bij het parkeren. Hoge kwaliteit beelden en daardoor zeer bruikbaar. Ook kun je eenvoudig switchen van beeld met 1 drok op de camera knop.
Het digitale dashboard is prima. De HUD is geweldig. En zoals het hoort, dus middels een projectie in de voorruit. Is deze storend? Ook deze is met 1 druk op de knop aan en uit te zetten. Alle belangrijke functies en voorzieningen, ook de airco, zijn met knoppen op het dashboard te bedienen. Intuitief en logisch ingedeeld.
Interieur is prachtig en hoogwaardig. Het leer op dashboard en deuren is blauw, houd daar rekening mee als je een kleur auto kiest. In combinatie met donker grijs exterieur is dit erg chique.
Kortom, ik raad iedereen die een qashqai overweegt de tekna+ versie aan. Of ga er in iedergeval mee proefrijden om het verschil met de andere versies te ervaren.
Wat problemen gehad met de bediening van de achterklep. Is opgelost, maar vandaar 3 sterren voor betrouwbaarheid.
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai