Nissan Qashqai DIG-T 158 N-Connecta (2022)

Gebruikersreview

Nissan Qashqai DIG-T 158 N-Connecta (2022) #2

UitvoeringQashqai DIG-T 158 N-Connecta
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2023

dag Qashqai, hoi Kuga

in 2022 deze import Qashqai gekocht toen die precies 1 jaar oud was, vanuit Denemarken bij een originele Nissan dealer.
Het is een 1,3 mild hybride automaat met 158 pk, en vele extra’s zoals stoel, stuur, en voorruit verwarming en een panoramadak. Gelijk een trekhaak laten monteren voor aflevering zodat onze caravan van 1500 kg er achter kon, en er gelijk mee naar Salou (Spanje).
Aangezien deze 1.3 wel een hele lichte turbo motor heeft, en maximaal 1800 kg mag trekken, deed hij het uitstekend, ook in de bergen van Luxemburg en Frankrijk.
Enig nadeel is, dat doordat het ook maar 158 pk is, het verbruik met de caravan erg tegen valt. Tussen de 1:8 en 1:8,5, dan houdt het toch echt op bij niet harder rijden dan 90 km p/u, rijdend op E5 benzine. Voordeel dan weer wel dat het in Spanje de helft kost van Nederland.
In die 3 jaar heeft hij ons buiten regulier onderhoud weinig extra’s gekost, een setje nieuwe Pirelli all-weater banden voor, en preventief heb ik het thermostaathuis laten vervangen (een kwaal bij deze motoren uit de J-12 en J-11 type.)
Na dik 3 jaar met deze fantastische auto gereden te hebben, besloten om toch maar voor een jongere Plug-in Hybride te gaan kijken die ook flink mag trekken.
Volledig elektrisch gaat hem niet worden, aangezien ik op een appartement woon en geen zonnepanelen hen, of privé parking.
De keuze is gevallen op een demo auto van het merk Ford, een mooie blauwe Kuga ST-line , van 10 maanden oud die 2100 kg mag trekken met wegklapbare trekhaak af-fabriek.
Eerdaags zal ik deze in een eigen rubriek gaan voorstellen..
Conclusie over de Qashqai? Een prima auto waar de niewe eigenaar naar veel plezier aan gaat beleven.

9,5