Nissan Primera Wagon 1.6 GX (1999)

autoreview

Nissan Primera Wagon

Signalement

UitvoeringPrimera Wagon 1.6 GX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf121.000 km
KM-stand laatst214.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 144.000 km

KM stand bij aanschaf 121.000.
Zowel bij huidige als bij vorige Nissan (verschil is wagon of hatchback) een probeemloos en storingsvrij rijden. De auto is stil met weinig rijwindgeruis. De motor verstoort dit beeld niet. Bandenkeuze erg belangrijk voor de geluidsdruk in de auto. Veel Primera's hebben last van verminderde werking airco. Deze niet maar altijd aan te bevelen om airco uit te proberen bij een proefrit (dus ook bij aankoop in de winter; dan zou je het snel vergeten).
Versnellingsbak prima, duidelijk en zonder gekraak. Bij koude motor synchromesch even de tijd geven maar dat geldt voor elke auto. Verbruik bij rustige rijstijl probleemloos 1:14. 2 Weken door Frankrijk met veel snelwegkilometers 1:12.
Vering wat stoterig, maar over het algemeen een uitnemende reiswagen. Lichte besturing, remmen voldoende, ook bij afgeladen auto.
Prestaties voldoende al moet je geen wereld van trekkracht verwachten uit 1600cc. Helling op iets eerder terugschakelen is alles.
Inmiddels 144.000 op de teller. Geen problemen, geen storingen. Toen het in januari ernstig begon te vriezen had de startmotor moeite de motor rond te krijgen. Accu getest, die was nagenoeg overleden. Bleek de originele acuu dus ruim 9 jaar oud. Dan mag je niet klagen. Nieuwe accu voor een paar tientjes, opgelost.

PROBLEMEN

 • 144.000 km

Piepend ruitenwisserscharnier. Oorzaak niet te achterhalen.
Rechterkoplamp opnieuw afgesteld.
Einddemper vervangen.
Accu vervangen

Probleemloos doorrijden

 • 175.000 km

Behalve een setje nieuwe banden geen problemen. Ook bij de laatste APK geen niets te vinden. De Primera blijft een betrouwbare auto met lage onderhoudskosten. Met een gemiddeld verbruik van 1:13,6 ook in dat opzicht niets te klagen.

afscheid van een uitstekende auto

 • 214.000 km

Andere Nissan gezien en deze ingeruild. Bij een stand van 214.000 kilometer nog steeds perfect, zelfs in de strenge winter 2010/2011 heeft de auto geen dag overgeslagen. Gemiddeld verbuikt rond 1:14. Geen doorgezeten stoelen, geen loslatende delen, geen compressieverleies, geen olieverbruik. Met enige weemoed afscheid genomen van deze Primera uit 1999. Ik hoop dat de volgende eigenaar er nog jaren plezier van heeft.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens