Nissan Primera Estate 2.0 Tekna (2002)
Uitvoering | Primera Estate 2.0 Tekna |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Primera met kuren
In 2011 een 9 jaar oude primera aangeschaft. Er van uit gaande dat ik met de aanschaf van deze 2 liter automaat een probleemloze auto aangeschaft had, ben ik drie jaar geleden overgestapt van een 15 jaar oude Mitsubishi Lancer naar deze auto. Na drie jaar en de nodige problemen rijd ik nu in een Toyota Avensis.
Een korte opsomming van de problemen:
Twee weken na aanschaf bleek tijdens een rit naar Praag dat het motormanagement een storing gaf. Inclusief verminderd vermogen, wat vooral bij het nemen van een heuvel problemen gaf. Uitlezen van auto door een Nissan dealer ter plaatse maakte duidelijk dat de lambda sondes storing gaven. Een reset van de boordcomputer loste de problemen tijdelijk op. Na thuiskomst is dit probleem onder garantie verholpen door de garage waar de auto gekocht was.
Kort hierna werd ik de eerste keer geconfronteerd met een "dode" auto. Conctactsleutel omdraaien en vervolgens "niets". De wegenwacht bracht uitkomst door te resetten. In totaal is mij dit acht keer overkomen. Met dank aan de wegenwacht. Gelukkig had ik woonplaats-service. Telkens onderzocht door de garage en niets te vinden. Vervolgens deed de auto het weer.
Vorig voorjaar kreeg ik weer te maken met verminderd motorvermogen. Een helling nemen werd steeds meer een avontuur. De problemen verergerden zo dat ik uiteindelijk gesleept ben naar de garage. Daar vond met eindelijk dat corrosie in de stekker van de aanhanger de boosdoener was. Nadat dit gerepareerd was, geen last meer gehad van verminderd motorvermogen. Nog wel tweemaal tijdens vakantie in Noorwegen aan boord van een veerpont te maken gehad met een dode auto. Nadat ik van boord geduwd was, bleek de auto weer normaal te functioneren.
Ook heb ik tot viermaal toe de voorverlichting vervangen. Ook wel wat veel eigenlijk.
Daarnaast een sporadisch functionerende cruise control. Een regelmatig oplichtend waarschuwingslampje van de ABS. Kortom: probleemloos rijden met deze auto was eigenlijk nooit echt aan de orde. Wel jammer, want als ie reed dan was dat altijd een groot plezier.
Motorisch heeft de primera mij nooit in de steek gelaten. Gedurende de 60000 kilometer dat ik em in bezit heb gehad een keer banden en remblokken voor vervangen. Dus eigenlijk motorisch heel betrouwbaar. Maar voor wat betreft alle spanningsdelen ronduit een drama.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee