Nissan Primera 2.0 SLX (1991)

Nissan Primera

UitvoeringPrimera 2.0 SLX
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf1994

Ik rij niet meer in deze auto, maar wil er nog iets over kwijt.
De op een na meest luxe uitvoering, ook nog voorzien van cruise control.
Die van mij reed op LPG en had bij aanschaf door mij al twee en een halve ton op de klok. Ik heb ermee doorgereden tot 401 000 km (vierhonderd en een duizend kilometer)

Een dijk van een auto, ietwat bedaagd uiterlijk, maar geweldig om te rijden. Perfecte wegligging, goed zitten, lekker sturen, soepele motor.
Enorm betrouwbaar, ook op LPG. Olieverbruik niet geconstateerd.
Auto weggedaan omdat er roest aan zat te komen en er een nieuwe uitlaat onder moest, alsmede nieuwe schokdempers. Ook was ik op zoek naar een staionwagon, ivm gezinsuitbereiding en 2 grote honden.

Verdamper van de LPG installatie gereviseerd bij 320000km.
Verder alleen normaal onderhoud en vervangen van slijtagedelen. Denk hierbij aan uitlaat, banden, remmen.
Omdat het een automaat is (althans, ik denk dat dat de reden is) remt deze Nissan nauwelijks af op de motor, dit had tot gevolg dat ik vaker dan me lief was nieuwe remblokken/schijven moest halen.
Verder nogmaals een topper !!