Nissan Primera 2.0 SE (1999)

Nissan Primera
Nissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan Primera - interieur

UitvoeringPrimera 2.0 SE
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2019

Carbagerun

Mijn broertje en ik wilde een keer naar de F1. Dit wilde we wat op een budget doen en hadden gekozen voor de GP van Hongarije. Mooie baan, goedkope kaarten en verblijf, alleen ver reizen.

Hij wilde een tweede auto om de deur en om alle kosten zo laag mogelijk te houden zocht ik een japanner op gas. Voor 500 euro kochten we de Primera. Via autodoc filters en een nieuwe homokineet besteld, aangezien die versleten was. Goede olie erin en 2 maanden voor de GP mee gereden. De auto leek betrouwbaar, bij de keuring geen opmerkingen.

Het GP weekend zijn we op donderdagavond vertrokken en hebben met een cruise snelheid van 170 Duitsland doorkruist. Onderweg nog een dikke file bij Budapest, met 35 graden buiten temperatuur, maar de auto gaf een kik. Bij aanschaf zaten er goede racestoelen in. De rest van de auto was ook comfortabel genoeg. Alleen de airco ontbrak.

Op de camping bij de Hungaroring bleek de Nissan 1 liter olie te hebben genomen op 1600km laag vliegen. De 2 maanden er voor, tijdens normaal gebruik geen drup. De terugreis iets minder vlot gereden en het olieverbruik was significant lager.

Gasverbruik lag rond de 1 op 8,5.

In totaal bijna nog 30000km mee gereden en toen begaf de koppeling het. Omdat het een auto voor erbij was is er geen reparatie meer aan verricht. We kregen er nog 300 euro voor als sloper.