Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)
Uitvoering | Note 1.6 first NOTE |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rijd sinds juni een zwarte Nissan Note 1.6 met nu ca. 5000 km op de klok (wilde hem toen hebben voor de prijsverhoging van 1 juli van EUR 300,- en alleen zwart was toen direct leverbaar. Wassen ed. is mij echter heel erg meegevallen dus stoerder als mijn eerste keuze van zilvergrijs). Als extra optie een John Gold cruisecontrol en Parrot carkit CK3100 (zie foto’s).
Betreffende het verbruik: puur stad 1:12, 50/50 stad/snelweg ca. 1:14. Verbruiksteller is behoorlijk nauwkeurig vd boordcomputer. Een keer op de snelweg constant 90-100 kmh bijna 1:20 gehaald.
Pluspunten
Verrassend grote binnenruimte (en ik kom van een Fiat Multipla)
Veel toeters&bellen voor zeer acceptabele prijs bij deze First Note uitvoering zoals : Cdwisselaar, 6 speakers audio, 6 airbags, getinte ramen achter, alu velgen, tafeltjes aan voorstoelen, dubbele bodem kofferbak, regensensor, lichtsensor, clima control, etc. Weinig andere auto’s zullen zoveel extra’s bieden voor dit geld
Goede stereo
Mooi uiterlijk (zwart met lichtmetalen velgen en zwarte achterramen staat bijzonder stoer)
Uitstekende en snel werkende airco (climate control)
Overzichtelijk van binnen en naar buiten toe
Soepele pittige motor
Minpunten :
Het heeft mij een hoop tijd gekost om aan de zithouding te wennen. Pas laatste paar weken kan ik mijn draai vinden.
Bij aankoop van auto vond hem behoorlijk stil (kwam van Fiat Multipla die duidelijk veeltoeriger was). Wat echter toch wel duidelijk hoorbaar is is de motor en vind dit meer storend nu als vroeger. Totaal geluidsniveau valt mee wegens zeer weinig windgeruis. Zou mensen willen aanbevelen zeker proef te rijden, en zeker ook in de 1.4 als deze stiller is. Motor is wel krachtig en soepel wat een sterk pluspunt is voor de 1.6
Update 6000 km november
Winterbanden Conti TS810 incl. 15’ lichtmetalen velgen gemonteerd (7 spaaks, zie foto). Deze banden gekozen wegens goede kritieken in Duitse autobladen en consumentenbond. Dezelfde banden incl. stalen velgen normaal bijna EUR 600,-, nu voor een paar tientjes meer met alu velg (www.riedam.nl). Ziet er toch leuker uit als stalen velgen en je rijdt er toch een paar maanden mee.
Verder begint auto meer kraakjes te vertonen (zeker wat resonanties in dashboard). Ook blijft regelmatig de deurhandels buiten ’hangen’ als je de deur open maakt. Hier hebben alle 4 portieren last van. Binnenkort dealer maar eens opzoeken
Update 10000 km februari 2007
Parkeersensoren laten monteren door www.schadevrijparkeren.nl . Foto bijgevoegd van zijn werk. De zwarte Note is de mijne. Zit er werkelijk netjes in en aanrader. Kosten EUR 299,- voor montage ter plaatse bij mij (EUR 249 bij montage in Tiel). Keurig weggewerkt. Zit er pas 1 week in maar werking zover OK.
Verder geen bijzonderheden te melden.
17/2/2007. Eindelijk gereden heden in 1.4 First Note. Ja, motorgeluid op snelweg is minder maar de motorsouplesse, kracht ed. is ook duidelijk minder. Vergeleken met de 1.6 niet vooruit te branden.... Duidelijk minder rijplezier dus plus ik verwacht hoger benzinegebruik daar je voor een beetje accelaratie ed. veel meer het gaspedaal in dient te trappen. Dit compenseert wat mij betreft niet het motorgeluid op de snelweg (zet ik gewoon de uitstekende stereo installatie wat harder..)
Update 24000 km 18/6/2008
OP een plaats waar ik meer kom weigerde op beide sleutels de afstandsabediening. Naar laten kijken (niets gevonden) + grote beurt (30 dkm) laten uitvoeren. Incl. nieuwe ruitenwissers EUR 275,- lichter.
Eerste paar weken na de beurt bij koude start wel een licht piepgeluid vanuit onder de motorkap. Na ca. 1 minuut is het weg.
Dan ook nog eens op een vrijdagavond rook de vrouw een stekre brandlucht en de airco ging niet aan. Toen ik 1 uur later de auto startte geen brandlucht meer maar airco ging niet aan. Tevens viel het mij op dat het LCDdisplay vd climate control uit was. Toen ik op AUTO drukte ging dit weer aan en functioneerde alles weer en 1 week later werkt het nog steeds. Garage gebeld en deze adviseerde mij eens langs te komen als ik in de buurt was, was geen standaard klacht.
Naar kraakjes in het dashboard laten kijken, zonder veel resultaat echter. Blijft wisselvallig kraken
Losse kabel rechts achter het dashboard na ca. 4000 km. Is al verholpen door de dealer. Had bij aflevering verder een spuitfout linksvoor op het voorspatbord. Ook reeds verholpen.
Afstandsbediening heeft eens geweigerd
1 x brandlucht plus airco ging niet aan, 1 uur laten werkte alles weer na drukken op AUTO
piepende Vsnaar vervagen onder garantie
Midden remlicht gekit wegens lekkage
update
Zijn weer een tijdje verder vandaar een kleine update
Ook bij mij is de V-snaar vervangen en het achterlicht gekit tegen waterlekkage. Beide onder garantie.
Heeft aan het eind vd garantieperiode kleine beurt gehadbij 39000 km (kosten EUR 190,- incl. vervangen luchtfilter), geen bijzonderheden.
Wat ter verbetering vatbaar zou zijn is een iets langere gearing voor terug brengen toerental op snelweg en het dahsboard blijft regelmatig kraakjes hebben ondanks diverse keren naar kijken door de dealer.
Ben onlangs rond gaan kijken voor vervanger. Wilde iets groter model(bv Toyota Corolla Verso). Valt toch weer op dat de Note veel binnenruimte biedt voor de passagiers en dat eigenlijk bij gortere modellen vooral de winst in de kofferbak zit. Met 2 volwassenen+2 kids 10 dagen Italie geweest zonder dakkoffer met achterbank in achterste stand dus de kofferbak gaat wel. Voorlopig maar besloten het aldus bij de Note te laten.
Bij vakantietrip door Duitsland volbepakt >190 TomTom km/u gehaald. Niet slecht voor een 1.6.
Note verkocht
Na 42000 relatief probleemloze kilometers auto ingeruild op Toyota Verso december 2007 met 14.000 km.
Ik wens de volgende eigenaar er veel plezier mee