Nissan Note 1.6 first NOTE (2006)
Uitvoering | Note 1.6 first NOTE |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
NOTE IN HET ROOD
Na bijna 3 jaar gereden te hebben met de Honda Jazz, waren we toe aan iets anders.
De Jazz is een super auto alleen de kracht van de motor is bij wat vollere belading matig. Nu dus de Note 1.6, JAMMMMIE. Nou deze gaat als een trein.
Lekker geveerd, niet te soepel en niet te hard. Helt in de bocht wel wat over en de stoelen zijn wat vlak. (Hier was de Jazz wat beter, deze lag als een blok op de weg, zeker na het monteren van de 195/50 banden.
De gereden stukjes tot nu toe zijn goed bevallen. Qua ruimte scheelt het niet echt veel met de Jazz, maar de zit is hoger.
De uitrusting is zeer compleet, dat is super voor een auto in deze prijsklasse.
Updates volgen zodra er meerdere kilometers gereden zijn.
UPDATE EIND AUGUSTUS 2006
Inmiddels 3000 op de teller, nog niet echt veel in 3 1/2 maand maar wel wat ervaringen rijker. We zijn net bij IKEA geweest (zonder de kids). Wat spullen gehaald, o.a een bouw pakket kast van ruim 2 meter. Nou we schoven de kast er zo ’in’. Ook de vakantie was qua bagage geen enkel probleem, en de motor had zeer goede reserves, dus makkelijk optrekken en voorbij aan het langzamere verkeer.
Je merkt wel dat de airco vermogen kost bij het aan hebben.
De zit is prima en de bediening van de auto is vriendelijk, de draaicirkel is in vergelijking met de Honda Jazz wel een stuk ruimer.
De radio voldoet, zeker het geluid en de radio ontvangst is prima.
BENZINE VERBRUIK: Ik weet niet of het aan mijn rijstijl ligt maar in de eerdere tests kwam de Note er niet echt zuinig uit. Wij halen, met ook zeer veel kleine stukjes makkelijk 6,3 ltr op 100 km (1 op 15,8)
Op de heenreis naar de vakantie gemiddeld 1 op 19,2 (met airco en volle auto en een gemiddelde van 100 km/h) Netjes toch, bijna net zo zuinig als de JAZZ.
AFWERKING AUTO: Nog geen piepje of kraakje en alles sluit netjes aan.
Als de radio hard staat en je bedient de ramen achter dan vallen de linkerspeakers uit. (Hopelijk geen renault elektra en bedrading) Dit zal ik wel een keer melden bij de dealer, heeft geen haast.
UPDATE EIND AUGUSTUS
Geen last meer van, het is kennelijk hersteld door de kaboutertjes?
09-06-2007 update
Auto is nu iets meer dan 1 jaar jong, moest voor een jaarbeurt naar de dealer.
(ondanks de lage km.-stand van 8800 km) Dit was mijn duurste ’kleine’ beurt ooit
nl. 168 euries (ofwel 370 gulden). De Jazz was ik 101 euro kwijt, wie zei dat Honda duur was met beurten, Nissan in iedergeval wel.
PS in 2008/2009 komt de Nissan Cube over. Ben benieuwd!
Voor de rest bevalt de auto prima, wel al dakdragers gekocht voor de dakkoffer (org. nissan) ivm komende grote vakantie (kan de hond erin!).
grapje
UPDATE 23-06-2007
Extra accessoires toegevoegd:
type plaatjes 160 SR
Sport uitlaatje (chromenopzetstuk)
Chromen strip op achterklep
Plaatsing van ’tocht’strips bij alle 4 de ramen
en een kleinere (9cm) antenne, ontvangst nog steeds goed!
Dit alles is bij ebay besteld behalve de chromen strip:
UPDATE 05-12-2007
Mijzelf wat Sinterklaas cadeau’s gegeven
-Nieuwe spoiler achter
-Dash wat sportiever gemaakt.
-Nieuwe (passende) matten met rode rand
zie de foto’s van mijn NOTE IN UT ROOD
UPDATE 09-03-2008
KILOMETERSTAND SLECHTS 14578
Er komen piepjes onder de motorkap vandaan, even naar de dealer..
Is verholpen door de snaar te spannen. Kleinigheidje dus!
UPDATE 29-07-2008
KILOMETERSTAND 17900
Jieppie over twee weken gaan we voor CRUISE CONTROL (VDO)
Tevens krijgt de auto een 2e jaars beurt.
Info en ervaringen zal je kunnen lezen.
Ben zelf heeel benieuwd (over de cruisecontrol).
Beurt was 300=, werderom niet goedkoop, maar dat is autorijden ook niet.
De piepende remmen zijn over, maar verder geen bijzonderheden. De CC werkt heel leuk. Je kunt 3 standen instellen (programmeren).
Ik heb 50, 80,100 ingesteld ( 5). Daarnaast kan je uiteraard de snelheid per km opvoeren.
Wat rijdt dit ontspannend zeg, echt een aanrader. Een nadeel is wel dat de schakelaar ’ver’ weg zit dus vooral in het begin wel wat zoeken.
Maar de snelheid houdt de cruisecontrole heel goed vast, ik heb in andere auto\'s wel eens wat anders meegemaakt.
UPDATE 17-09-2008
Kilometerstand 19900
Wat een luxe en relaxed rijden met deze cruisecontrole, nogmaals jammer dat de schakelaar net wat te ver weg zit.
De auto bevalt nog steeds prima. Op weg naar de vakantie kwam ik een andere NOTE rijder tegen die ook tevreden was en mijn NOTE herkende van deze review.
Als verbeterpunt gaf hij aan dat de banden snel opgaan, nou en dat klopt ook.
Deze meneer moest al na 25000 km de banden verwisselen, welke ook een aparte maat hebben die (voorlopig) alleen door continental gevoerd word!! (marketing truc?)
Ik denk erover om binnenkort de voor en achterbanden om te draaien, want de voorbanden zijn al behhorlijk op weg. Zijn er ook andere NOTE rijders die dit ervaren ?
Op weg naar groningen, met veelvuldig CC gebruik en vole auto Thule Ranger 90 \"dakzak\" en een gemiddelde snelheid van 100 km/h een nette 1 op 17 gereden. (echt waar!!)
Het valt mij verder op dat het nog steeds een fijne reisauto is, alleen het geluid op de snelweg mag minder. De motor lijkt steeds soepeler te worden, er is genoeg powerrrr wanneer de auto vol beladen is. In mei 2009 wordt de auto 3 jaar, ik ben nog aan het denken of ik de garantie met 2 jaar zal uitbreiden..........
Graag hoor ik van jullie of dit aan te raden is....