Nissan Note 1.4 first NOTE (2007)

Nissan Note 1.4 first NOTE (2007)

UitvoeringNote 1.4 first NOTE
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2019

December 2020, de 1e ervaringen,

Mijn nieuwe auto! Alhoewel.. nieuw... toen ik 'm kocht stond er al 216.642 respectabele kilometers op de teller; dat maakt mij niet uit. Ik rijd toch niet zoveel, dus deze auto zal vast nog wel wat leven in zich hebben.

OK. Dus mijn nieuwe auto. Inruil van mijn oude Mitsubishi Colt zorgde voor een aanschafprijs van 1250 euro. Een koopje. Natuurlijk wil ik er dan wel een PARROT draadloze speaker in hebben, en ik heb de airco laten controleren. Je wil die niet droogkoken, zoals bij mijn Mitsubishi gebeurde. 366 euro.

Het eerste onderhoud kostte 432 euro. Inclusief APK. Dat was te verwachten. Er moest ook een bandje worden vervangen. Voor de rest geen onverwachte problemen.

Dan de rijprestaties.
De 1.4 trekt redelijk door. Ik vind dat de auto wel een constante bromtoon heeft. Misschien heeft dat iets te maken met de banden? Qua luxe is alles prima in de Note. De Cruise control werkt goed (als je eenmaal snapt hoe deze after market versie werkt. Je kan 'm op 3 standen instellen. Ik heb 'm nu staan op 60, 80 en 100KPH. Zoals gezegd; ik ben geen racemonster en ik wil alleen maar dat de auto betrouwbaar is en luxe aanvoelt.

Tot nu toe ervaar ik geen storingen of andere problemen. Ik heb al wel 3x een voor- en achterlamp moeten vervangen na doorbranden.

Dan het verbruik. Ik werk met Fuelio dus dat is prima bijgehouden. Hier de gegevens tot december 2020

Brandstof: 1000 euro. (ok, 47 cent minder :-))
Liter 95: 656,1
7,31L/100KM of 13.7KM/L

Het verbruik zit volgens Fuelio zo tussen de 6.28 en 8.41 L/100KM. Ik zin natuurlijk niet zoveel op de snelweg. Vooral korte ritjes.

Kosten per KM: 0,111 (laagste 0,009-hoogste 0,133)
Kosten per dag: 2,55 (dat is inclusief de aanschafprijs en onderhoud)
Kosten per maand: 77,70
Afstand gereden: 8433KM, gemiddeld 602KM/Maand

Zoals ik al zei: ik rijd niet zoveel.

Update

Tijd voor een update. Ik heb de auto nu wat langer gereden. Met de betrouwbaarheid zit het wel snor; de auto heeft mij 1x laten staan (ik kon niet wegrijden omdat de accu niet wilde pakken. Waar dat aan lag, geen idee. Een dag later deed alles het weer prima.

In de afgelopen maanden heb ik een wiellager moeten vervangen. Ik had niet door waar dat lawaai toch vandaan kwam, maar een bezoekje aan mijn autobedrijf gaf snel uitslag. De wiellager vervangen kostte 138 euro.

De auto rijdt prima. Een beetje lawaaierig boven de 100, maar wie doet dat tegenwoordig nog :-) De achteraf ingebouwde cruisecontrol werkt redelijk goed. Ik heb 'm ingesteld op 60-80-100 en dat werkt prima. Tussentijds aanpassen werkt niet al te vlot.

De gemaakte kosten op een rijtje:
25 tankbeurten, 809 euro
Gemiddeld verbruik 7.39 l/100km Ik rijd altijd korte stukjes, vandaar.
Het verbruik zit tussen 6.28 en 8.41 in.

De totale kosten zijn tot nu toe:
1249 euro

Kosten per km:
0.114/km

Ik ben best tevreden over de auto, al had ik liever de nieuwere generatie gehad. Die is sinds 2013 in omloop. Daar ga ik over een paar jaar naar kijken, want die schijnt een stuk zuiniger te zijn.

Als met al, omdat ik niet zoveel rijd (7K per jaar) en ik net een elektrische fiets heb aangeschaft denk ik nog heel wat jaartjes deze auto te gebruiken.

Update september 2022

Tijd voor een update...

Gemiddeld verbruik 1:14 Ik rijd vooral kleine stukjes met 1x per maand een langer stuk. Kosten per km. 0,13 euro
Airco bijgevuld. Winterbanden gekocht. De auto rijdt prima. Hij is niet de snelste, maar voor mij is dat niet belangrijk. Voor mij is dat betrouwbaarheid. En op dat gebied stelt de Note mij niet teleur. Qua onderhoud is het een prima auto, ongeveer 440-520 euro per jaar.