AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Nissan Micra IG-T 92 N-Sport (2021)

Nissan Micra IG-T 92 N-Sport (2021)

UitvoeringMicra IG-T 92 N-Sport
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2023

Mooi interieur maar geen degelijke bouwkwaliteit.

Heb deze auto (model K16) ongeveer een jaar als lease-auto zakelijk gereden. De auto is gebouwd bij Renault in Noord-Frankrijk.

De Nissan Micra heeft een mooi en meestal goed werkend infotainmentsysteem en een goed audiosysteem van Bose.

Verder viel de auto (voor een nog vrij nieuwe auto) mij op veel fronten tegen. De motor maakt veel geluid en loopt in koude toestand niet soepel. De auto schakelt hakerig, het onderstel rammelt en voelt in bochten (bv. op klaverbladen) niet solide aan. Ook het remmen voelt niet solide aan. De airco is moeilijk te doseren en niet krachtig genoeg om de auto koel te houden tijdens echt heet weer.
De versnellingsbak is slechts met veel moeite in zijn achteruit te krijgen (typische kwaal van dit type volgens de merkdealer). Het gemiddelde verbruik van 1:16 is ook niet superzuinig voor zo’n kleine auto.
Van een auto in het B segment mag je ook geen premium kwaliteit verwachten, maar ik heb betere ervaringen opgedaan met bijvoorbeeld de VW Polo.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee