Nissan Micra IG-T 100 N-Connecta (2020)

Nissan Micra IG-T 100 N-Connecta (2020)

UitvoeringMicra IG-T 100 N-Connecta
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2023

Hele fijne auto

Even na 14 dagen een eerste review van de Nissan Micra, auto uit april 2020 met 6000 km op de teller is importauto en is nieuw geleverd in Luik heeft daar in 2021 en 2022 zijn beurten gehad bij Nissan dealer onderhouds boekje erbij. Auto rijd heerlijk voelt als grotere auto zeker na de fiat 500 die huppelde nogal over verkeersdrempels en deze glijdt erover heen zonder dat die week wordt.
Wat ook bijdraagt aan de beleving is de xtronic versnellingsbak schakelt soepel geen hoge toerentallen als met een normale cvt bak.
Auto is ook uitgevoerd met een mooie licht dashboard wat wat vrolijkheid brengt in het interieur,
infotainment systeem werkt heerljk snel en ook android auto met Aawireless werkt voortreffelijk
kan je de Google assistent met je stem bedienen en eventueel whatsapp bedienen.
Vandaag in Baarle Hertog geweest en even getankt (1,73) en op de terug weg met handhaving van de toegestane snelheden een gebruik op de boordcomputer van 4,2/100 dus verbruik lijkt mij prima.
Enige min punt vind mijn vrouw de passagiersstoel zit nogal laag, ga ik misschien nog wel oplossen met afstandbussen onder de stoel.
Ook afspraak gemaakt met Nissan Dealer voor een welkomstcheck € 39,- wordt de auto helemaal gecontroleerd en krijg je een jaar Nissan assistence mocht de auto je laten staan.
Tot nu toe heel tevreden.

Update na 14000 km

Even een update na 14000 km en bijna 2 jaar in mijn bezit. Staat nu bijna op 20000 km in de tussentijd en apk en beurt gehad waarbij er niets bijzonders was. Moet in maart 2026 weer een apk en dan maar weer een beurt rij er niet zoveel mee. Verbruik is best aardig niet op korte stukje naar de supermarkt maar lange ritten Luxemburg b.v. heeft die een verbruik van 4,9 op de 100 km. Dus ben ik best wel tevreden over op snelweg ook heerlijk rustig en deze 100 pk uitvoering rijd toch wel fijner dan de 90 pk clio van mijn dochter die heeft een beetje een turbo gat en die is handgeschakeld en de automaat van mij CVT bevalt mij prima reageert lekker snel en gaat echt niet hoog in de toeren janken maar schakelt ook bij flink gas geven bij circa 3000 toeren en is best lekker snel nog geen problemen ermee, maar ja ook nog niet zoveel km we gaan zien of dat zo blijft. Bij C stijl wel irritante verkleuring van de kunstof afdekking zit in de het kunststof maar mee leven.
Wel heel snel piepjes bij afslaande auto voor je als die te dicht (volgens de auto) nadert 1 maal bij inrijden parkeergarage ging die remmen ben nog nooit zo hard geschrokken, voor de rest nog steeds heel tevreden fijne auto.

10,0